«Μαμά Ελλάδα 2» στο BBC WORLD

25.01.2010
Ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου και οι τελευταίες 15 παραστάσεις της πολιτικής κωμωδίας «Μαμά Ελλάδα 2» των AbOvo.

Ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου και οι τελευταίες 15 παραστάσεις της πολιτικής κωμωδίας «Μαμά Ελλάδα 2» των AbOvo. Μετά την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κκ Κάρολου Παπούλια, ο οποίος ιδιωτικά παρακολούθησε την παράσταση, ακολούθησαν το δημοσίευμα της Washington Times και το ρεπορτάζ του BBC WORLD, στο πλαίσιο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος που έχει προκαλέσει η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Επίσης, αναμένεται στις 8 Φεβρουαρίου, μεγάλο ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού DR της Δανίας με εκτενή αναφορά στο «Μαμά Ελλάδα 2». Με 135 θεατές μέσο όρο ανά ημέρα η παράσταση αντιστέκεται δυναμικά στις δυσκολίες των καιρών.

Η κυβέρνηση πουλάει την Ακρόπολη στην Εκκλησία για να γίνει ... καζίνο. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, μάρτυρες της συναλλαγής, βγαίνουν από τους τάφους τους και προσπαθώντας να σώσουν την Ακρόπολη μπλέκουν στα δίχτυα της σύγχρονης... ξεχαρβαλωμένης Ελλάδας. Στο δρόμο τους συναντούν τον επικοινωνιακό πολιτικό, την αδίστακτη δημοσιογράφο, τον κακο-εκπαιδευμένο μπάτσο, την 15χρονη επαναστάτρια, και τέλος, την Τηλεόραση στην τελική μάχη με τους παπάδες για την κηδεμονία της Μαμάς Ελλάδας.

Το «Μαμά Ελλάδα 2» ξεκίνησε να παίζεται στις 7 Φεβρουαρίου 2009 στο θέατρο του Ήλιου και μέσα σε 49 παραστάσεις ξεπέρασε τους 3.200 θεατές με μέσο όρο πάνω από 65 θεατές ανά παράσταση. Η παράσταση συνεχίζεται από το Νοέμβριο στη Νέα ΧΩΡΑ, τη μεγάλη σκηνή του θεάτρου ΧΩΡΑ έχοντας φτάσει πια τους 135 θεατές μέσο όρο ανά παράσταση. Μια πολιτική παράσταση που αντιστέκεται στην οικονομική κρίση με το δικό της δυναμικό τρόπο.

Σύλληψη - κείμενα: Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης, AbOvo
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης
Παίζουν: Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου,
Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη,
Βάσω Χελά.
Μουσική: Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σπύρος Μοσχούτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Θάνος Κοσμίδης, Αγγελική Μπόζου
Φωτισμοί: Τάσος Ζαφειρόπουλος
Φωτογραφίες: Stavros - Christos Vlachakis

Παραστάσεις: Κυριακή @ 19:00 & Δευτέρα, Τρίτη @ 21:15
Θέατρο ΧΩΡΑ (Αμοργού 18-20, Κυψέλη) Τηλ: 210-8673945
Διάρκεια: 100 λεπτά με το διάλειμμα.
Είσοδος: 17€, 12€ (φοιτητικό).