Η μαγεία του Ελληνικού Κόσμου

13.12.2007
Βόλτα στην οδό Πειραιώς, Σάββατο ή Κυριακή πρωί... Στον αριθμό 254, ένα φουτουριστικό ημισφαιρικό κτίριο, που παραπέμπει σε στροβιλισμένο ουράνιο σώμα, δεν περνάει απαρατήρητο. Και σας περιμένει να το επισκεφθείτε!

ΕΙΚΟΝΕΣ

Βόλτα στην οδό Πειραιώς, Σάββατο ή Κυριακή πρωί... Στον αριθμό 254, ένα φουτουριστικό ημισφαιρικό κτίριο, που παραπέμπει σε στροβιλισμένο ουράνιο σώμα, δεν περνάει απαρατήρητο. Και σας περιμένει να το επισκεφθείτε!

Ο Ελληνικός Κόσμος, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, (www.hellenic-cosmos.gr) είναι ένα υπερσύγχρονο μουσείο, όπου οι μικροί φίλοι -και όχι μόνο- μπορούν να γνωρίσουν την ελληνική Ιστορία εύκολα και γρήγορα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Πρώτη στάση, η Θόλος.

Το υπερσύγχρονο θέατρο εικονικής πραγματικότητας υπόσχεται μια μοναδική συγκλονιστική εμπειρία για τα παιδιά αλλά και τους γονείς! Για 45 ολόκληρα λεπτά, οι θεατές μεταφέρονται πίσω στους αιώνες και ζουν στην αρχαία αγορά των Αθηνών, όπως ήταν στην αρχαιότητα!

Με τη χρήση τρισδιάστατων γραφικών, τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας και ήχου υψηλής ποιότητας, τα παιδιά περπατούν μέσα και έξω από τα κτίρια της αρχαίας αγοράς των Αθηνών και επιλέγουν τη βόλτα που θέλουν να ακολουθήσουν! Στο τέλος μαθαίνουν τα πάντα για τον οστρακισμό, συμμετέχοντας, χάρη στο ειδικό χειριστήριο, στην ψηφοφορία.

Οι επισκέπτες συμπληρώνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις αξίες και τους θεσμούς που αναδείχθηκαν στην Αθήνα, σε ένα πέρασμα από την έκθεση Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά! Ωρα, όμως, για ένα μικρό διάλειμμα στην Εστία Κυβερνοχώρου, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να σερφάρουν στους ιστορικούς κόμβους του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, εξερευνώντας τους διαδραστικούς του δίσκους.

Το εικονικό ταξίδι συνεχίζεται στην Κιβωτό, στο δεύτερο σύστημα εικονικής πραγματικότητας του Ελληνικού Κόσμου. Οι θεατές φορούν ειδικά στερεοσκοπικά γυαλιά και αρχίζουν την περιπλάνησή τους στη Μίλητο της Ελληνιστικής και της Ρωμαϊκής περιόδου ή στην αρχαία Ολυμπία, όπως ακριβώς ήταν στα τέλη του 2ου αιώνα π.Χ.

Σε περίπτωση πάλι που η έφεση ή η αδυναμία των μικρών μας φίλων... είναι τα Μαθηματικά, η έκθεση Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών μαθηματικών σίγουρα θα τα συναρπάσει. Αν η επίσκεψή σας γίνει κάποια από τις προσεχείς Κυριακές, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε κάποιο από τα ειδικά χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα (www.hellenic-cosmos.gr, http://edu.ime.gr/) και θα πειστείτε ότι μια επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή...

Αλλά προσοχή, κλείστε θέση εγκαίρως!