Κλιμτ, Σίλε και Κόκοσκα για λίγες ακόμη μέρες στο Μέγαρο!

13.12.2007
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η έκθεση με τα αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η έκθεση με τα αριστουργήματα από το Μουσείο Λέοπολντ της Βιέννης. Πάνω από 40.000 φιλότεχνοι έχουν επισκεφθεί το Μέγαρο Μουσικής για να θαυμάσουν τα έργα του Κλιμτ, του Σήλε, του Κόκοσκα και της εποχής τους.

Η Έκθεση που προτείνει μία περιήγηση στον κόσμο της «αυστριακής άνοιξης», του κινήματος που επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη του μοντερνισμού, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα περίπου 70 έργα 19 δημιουργών-εκπροσώπων του καλλιτεχνικού αυτού κινήματος.

Την επιμέλεια της Έκθεσης που εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς δραστηριοτήτων Megaron Plus, υπογράφει η κριτικός Τέχνης Έφη Ανδρεάδη.

Το κύριο σώμα των εκθεμάτων της Έκθεσης που καλύπτει χρονικά την περίοδο από το τέλος του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία του '20 προέρχεται από τη Συλλογή Ρούντολφ Λέοπολντ.

Η παγκοσμίως γνωστή για τη μοναδική ποιότητα των έργων της συλλογή στεγάζεται στο περίφημο μουσείο που κτίσθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στο νέο Museum Quartier της Βιέννης, το Μουσείο Λέοπολντ, που κατέχει σήμερα τη σπουδαιότερη και πλουσιότερη συλλογή έργων του Έγκον Σήλε παγκοσμίως, καθώς και έργα κορυφαίων αυστριακών καλλιτεχνών του 20ού, αλλά και του 19ου αιώνα.

Η Έκθεση που άνοιξε τις πόρτες της στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 6 € (γενική είσοδος) και 3 € (φοιτητικά/παιδικά), ενώ έχει προβλεφθεί ειδική τιμή για όσους επιθυμούν να την επισκεφθούν οικογενειακά (10 €).