Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής 2007

11.12.2007
Ο φωτιστής Λευτέρης Παυλόπουλος τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του «Μεγάρου Μουσικής Αθηνών». Η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής 2007 και «Κάρολος Κουν 2007» ανέδειξε κι άλλους νικητές.
Ο φωτιστής Λευτέρης Παυλόπουλος τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του «Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Αναγνωρισμένος ως ο εγκυρότερος σχετικός θεσμός, τα Βραβεία Κριτικών αφορούν σε όλες τις κατηγορίες της ελληνικής λόγιας δραστηριότητας στα δύο αυτά παραστατικά αντικείμενα, αλλά και τη θεατρολογική και μουσικολογική επιστήμη.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής 2007 και «Κάρολος Κουν 2007» ανέδειξε κι άλλους νικητές.

Στον σκηνοθέτη Σέζαρις Γκραουζίνις αποδόθηκε το βραβείο σκηνοθεσίας ελληνικού έργου για το «Δάφνης και Χλόη», ενώ ο Μανώλης Μαυροματάκης για το ίδιο έργο τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο. Το βραβείο ελληνικού έργου απονεμήθηκε στο «Μαμ» του Σάκη Σερέφα, ο Σίμος Κακάλας παρέλαβε το βραβείο σε καλλιτεχνικό οργανισμό της περιφέρειας για τον θεατρικό οργανισμό «Χώρος» της Θεσσαλονίκης, ενώ η Στεφανία Γουλιώτη τιμήθηκε με το βραβείο Νέου Δημιουργού για την ερμηνεία της στην «Ηλέκτρα».

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής δόθηκε στον βιολονίστα και αρχιμουσικό Λεωνίδα Καβάκο. Για τη διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα της τελευταίας πενταετίας η επιτροπή διάλεξε το βιβλίο της Χαρίκλειας Τσοκανή «Η κραυγή της Μέδουσας» (Αλεξάνδρεια 2006).

Την τιμητική διάκριση σε δισκογραφική εργασία ελληνικού ενδιαφέροντος παρέλαβε το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο Μέλπως Μερλιέ του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών για τη δισκογραφική και συγγραφική έκδοση «Μουσική καταγραφή στην Κρήτη 1953-54».

Τέλος, την τιμητική διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη παρέλαβε ο πιανίστας Απόστολος Παληός.