Μουσικά Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

06.12.2007
Δύο Μουσικά Παραμύθια, δύο περίφημα συμφωνικά έργα, γραμμένα για να ερεθίσουν τη δημιουργική φαντασία και να ταξιδέψουν στον κόσμο της λογοτεχνίας και της μουσικής το παιδικό ? και όχι μόνον ? ακροατήριο, θα ακουστούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής...
Τι: Μουσικά Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους
Σεργκέι Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο Λύκος»
Νίκου Ξανθούλη «Ο Εγωιστής Γίγαντας»

Πότε: Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
Που: Αίθουσα Φίλων της Μουσικής

Δύο Μουσικά Παραμύθια, δύο περίφημα συμφωνικά έργα, γραμμένα για να ερεθίσουν τη δημιουργική φαντασία και να ταξιδέψουν στον κόσμο της λογοτεχνίας και της μουσικής το παιδικό ? και όχι μόνον ? ακροατήριο, θα ακουστούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, με «όχημα» την αφηγηματική παρουσία του ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση και τις φωνές των κορυφαίων σολίστ Τζίνας Πούλου και Τάσου Αποστόλου καθώς και της Παιδικής Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων.

Πασίγνωστο και αγαπημένο έργο, «Ο Πέτρος και ο Λύκος» (1936) του Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ, δίνει στα ζώα του δάσους τη μορφή και τα ηχοχρώματα ενός ή περισσότερων οργάνων. Το δεύτερο, νεότερο αλλά εξίσου εμπνευσμένο, «Ο Εγωιστής Γίγαντας» (1998), αποτελεί έργο του Έλληνα καθηγητή, συνθέτη και τρομπετίστα Νίκου Ξανθούλη, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Όσκαρ Ουάιλντ. Συνοδεύει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Τη διδασκαλία της Χορωδίας υπογράφει η Φάλια Παπαγιαννοπούλου. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, που με τις ιδιαίτερα δημοφιλείς εκδηλώσεις που φιλοξενεί, «γεφυρώνει» διαφορετικές μουσικές παραδόσεις από ολόκληρο τον κόσμο.