Το Festival Μηδέν στην Αθήνα

06.12.2007
«Video Art - Ξεκίνα απ’ το μηδέν» - το Festival Μηδέν έρχεται στην Αθήνα με περισσότερα από 200 βίντεο δημιουργών με συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρόκειται για ένα τριήμερο προβολών με εκτενείς επιλογές από τα έργα που έχουν παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τα γνωρίσει από κοντά.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πολίτες για το Μέλλον προσκαλεί το Festival Μηδέν της Καλαμάτας στην Αθήνα, παρουσιάζοντας πάνω από 200 έργα βίντεο-τέχνης νέων κυρίως δημιουργών από την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πρόκειται για ένα τριήμερο προβολών με εκτενείς επιλογές από τα έργα που έχουν παρουσιαστεί στην Καλαμάτα, δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τα γνωρίσει από κοντά σε ένα event που φιλοδοξεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης και συνομιλίας με τη σύγχρονη βίντεο- δημιουργία.

Με κεντρικό άξονα τη βιντεοτέχνη και μέσα από την ανάπτυξη ενός συνόλου δραστηριοτήτων το Festival Μηδέν έχει σα στόχο την επικοινωνία μέσα από την τέχνη, και ειδικότερα τη βιντεοτέχνη και τα Νέα Μέσα, αλλά και την ενεργοποίηση της κοινότητας σε μια κατεύθυνση παραγωγής καλλιτεχνικού έργου και αδιαμεσολάβητης έκφρασης.

Η παρουσίαση στην Αθήνα είναι ένα γεγονός διάρκειας 3 ημερών με προβολές σε συνεχή ροή, προγραμματισμένα screenings, αλλά και προβολές κατ’ επιλογήν από το κοινό. Περιλαμβάνει πάνω από 200 βίντεο από αντίστοιχους δημιουργούς με συμμετοχές από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Συμμετέχουν περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων: Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία, Ιράκ, Αγγλία, Ιρλανδία, Σκωτία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ρωσία, Κροατία, Βουλγαρία, Τσεχία, Καναδάς, Η.Π.Α, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κορέα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχουν κάνει οι Μαργαρίτα Σταυράκη και Γιούλα Παπαδοπούλου.

Πολυχώρος Άλεκτον
Σφακτηρίας 43,Κεραμεικός, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου: 18.00 - 23.00.
Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: 16.00 - 23.00
Κεντρικές προβολές κάθε μέρα στις 20.00

Πληροφορίες: www.festivalmiden.gr