Super Star Gala!

22.08.2007
Για πρώτη φορά η Ζαχάροβα συναντά τον Ρουζιμάτοφ, η Γκουμέροβα τον Ουβάροφ, η Λοπάτκινα και η Γκράτσεβα τον Περετόκιν και τον Ματβιένκο σε ένα υπερθέαμα σε τρεις ονειρικές βραδιές.
Τι: Russian Ballet- Super Star Gala
Πότε: Πέμπτη 20 , Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 21:00
Εισιτήρια: Τηλεφωνική Αγορά: 210 6728080, 210 3246888
ON LINE ΑΓΟΡΑ: www.ticketart.gr
Βουκουρεστίου 5, Παλλάς (Από 20 Αυγούστου)

Εισιτήρια:
Διακεκριμένη ζώνη : 120 ευρώ
Ζώνη Α : 90 ευρώ
Ζώνη Β : 70 ευρώ
Ζώνη Γ : 55 ευρώ
Ζώνη Δ : 42 ευρώ

Τρεις μοναδικές παραστάσεις με τα μεγαλύτερα αστέρια των δύο κολοσσιαίων Ρωσικών Οίκων Χορού, του Bolshoi και του Mariinsky παρουσιάζουν την Πέμπτη 20, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς.

Για πρώτη φορά η Ζαχάροβα συναντά τον Ρουζιμάτοφ, η Γκουμέροβα τον Ουβάροφ, η Λοπάτκινα και η Γκράτσεβα τον Περετόκιν και τον Ματβιένκο σε ένα υπερθέαμα σε τρεις ονειρικές βραδιές.

Μετά τις 2 sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο (στο 1ο και 2ο Gala) που τις παρακολούθησαν πάνω από 10.000 θεατές, για 3η συνεχή χρονιά το φετινό Gala ανεβάζει τον πήχη και θέτει καινούργιες προκλήσεις στις προσδοκίες ενός διεθνούς κοινού θεατών.

Από το Bolshoi στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο, από το Mariinsky στο Βερολίνο, το Παρίσι και το Ντουμπάι, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να χειροκροτήσουμε στην Αθήνα 12 μέγα-αστέρια του χορού που το όνομα του καθενός θα έφτανε για να γεμίσει τα διασημότερα θέατρα παγκοσμίως. Δίπλα σε πολυαγαπημένους κλασικούς κολοσσούς του 19ου αιώνα θα θαυμάσουμε χορογραφίες μεγάλων διεθνών χορο-ανθρώπων του 20ού αιώνα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από Ρώσους καλλιτέχνες. Παράλληλα, χορογραφίες του 21ου αιώνα ειδικά αφιερωμένες σε αυτά τα αστέρια.

Η μεγάλη των τσάρων Σχολή αντιπροσωπεύεται αρχικά από τον χορογράφο Μαριούς Πετιπά σε μία σκηνή από την «Μπαγιαντέρα» με τον χορό των τυμπάνων. Στη συνέχεια ο Αλεξάντερ Γκόρσκυ ... ξεσκονίζει τον αξιαγάπητο «Δον Κιχώτη» - του Πετιπά ακριβώς και στις προκείμενες περιπτώσεις με τους Super Stars συμπράττει και το corps de ballet του Bolshoi.
Όμως έχουμε και κάτι ακόμη: το εξαιρετικά δύσκολο, τεχνικά και εκφραστικά, ντουέτο «Άρτεμις και Ακταίων» εμβόλιμο της περίφημης Βαγκάνοβα για την «Παναγία των Παρισίων» του Πούνι. Εδώ, αστέρια το ζεύγος Ντένις και Αναστασία Ματβιένκο.

Ο «διεθνής» και μέγας Φαρούκ Ρουζιμάτοφ ερμηνεύει δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αισθητικά και εκφραστικά - σύγχρονες δημιουργίες: με παρτενέρ την Σοφία Γκουμέροβα το «ινδικής» προέλευσης εξωτικό όσο και μαγικό ντουέτο «Μπαχτί» του Μωρίς Μπεζάρ που έχει να παρουσιαστεί στην Ελλάδα από τη δεκαετία του...΄70 (!) και το άλλο τόσο εξωτικό σόλο «Ασσούρα» σε ιαπωνική μουσική και χορογραφία του μοναδικού Ιάπωνα αστέρα μπαλέτου που ξεπήδησε από τη Σχολή του Μπολσόι, Μοριχίρο Ιβάτο. Ο Ιβάτο προσφέρει δυο ακόμη δικές του χορογραφίες στις οποίες και χορεύει: τα «Αρώματα του Φουτζιγιάμα», σόλο σε μοντέρνα μουσική του γκρουπ Sens, και το «Ταμάσι», εδώ με το corps de ballet, σε απίθανη μουσική υπόκρουση των περίφημων Τυμπανοκρουστών Kodo!

Η Ζαχάροβα χορεύει την «Αποκάλυψη» σε μουσική του πασίγνωστου και από το σινεμά Τζον Ουίλλιαμς και χορογραφία του επίσης Ιάπωνα Μοτόκο Χιρουγιάμο. «Μπολερό» του Ραβέλ, πασίγνωστο και πολυαγαπημένο, σε χορογραφική άποψη του Γιούρι Ούους σόλο για την άλλο τόσο πολυαγαπημένη του ελληνικού κοινού Ίλζε Λιέπα, την οποία θα απολαύσουμε και σε ένα ρομαντικό δραματικό ντούετο με τον Περετόκιν, την «Μποβαρύ» σε μουσική Ραχμάνινοφ.

Περνώντας στο νεοκλασικό ρεπερτόριο και στο πολυποίκιλο πρόγραμμα συναντούμε και μια περίφημη σελίδα του Ρολάν Πετί (που τόσο εκτιμήσαμε τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής) με τίτλο «Το Ρόδο φυλλορροεί» σε μουσική Μάλερ και με τους Λοπάτκινα και Κοζλόφ. Τους οποίους θα απολαύσουμε και στις ξακουστές «3 Gnossiennes» του Ερίκ Σατί που μεταμόρφωσε σε χορευτική πανδαισία ο νεοκλασικός και περίφημος χορογράφος, στυλοβάτης του Netherlands Dans Theatre, Χανς φαν Μάνεν.

Τέλος, ο Δημήτρης Αράπης προσφέρει ένα «Αφιέρωμα στην Ουλάνοβα» και ο πολύς Μιχαήλ Λαβρόφσκι το χορογραφεί για το ζευγάρι Γκράτσεβα και Περετόκιν. Το οποίο φανταστικό ζευγάρι θα χορέψει και ένα... «Τελευταίο Τάνγκο» του Πιατσόλα, φυσικά. Άρωμα Αργεντινής!