Εγγονόπουλος στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

06.07.2007
Έως τις 29 Ιουλίου, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η έκθεση αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Εγγονόπουλου.
Έως τις 29 Ιουλίου συνεχίζεται η έκθεση "ΝΙΚΟΣ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (1907-1985) εκατό χρόνια από τη γέννησή του" στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΔΕΘ-Helexpo, Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη, www.mmca.org.gr).

Η έκθεση με επίκεντρο τον σημαντικό ποιητή και ζωγράφο παρουσιάζει το γενεαλογικό άλμα μέσα από το οποίο η υπερρεαλιστική προοπτική εμφανίζεται στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης. Συγκεντρώνει μια σειρά από εξέχοντα έργα του Εγγονόπουλου για να τα φέρει αντιμέτωπα με μια σειρά από έργα νεότερων καλλιτεχνών δίχως να αποβλέπει στη συγκρότηση μιας υφολογικής συνέχειας, ενότητας, σχολής ή στιλ. Αντίθετα, μέσα από αναπάντεχες συναντήσεις της ευαισθησίας και απρόσμενους συσχετισμούς απόψεων και έργων ολοκληρώνει μια ευρύτερη ανάγνωση των καλλιτεχνικών ιδιαιτεροτήτων και των πολιτισμικών μίξεων που θεμελιώνουν σημερινές μαρτυρίες, προβλήματα κι ερωτήματα της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Αβρανάς, Γιώργος Γυπαράκης, Θραφια, Σία Κυριακάκος, Ηλίας Μαρμαράς, Μαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Γιώργος Σαπουντζής, Άγγελος Σκούρτης, Κύριλλος Σαρρής, Στέφανος Τσιβόπουλος, Γιώργος Χατζημιχάλης και Πάνος Χαραλάμπους.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ.: 2310 240002, 2310 281212