Η Sophie Solomon στην Πάτρα!

12.07.2007
Αληθινή βιρτουόζος στο όργανό της, η Sophie Solomon έχει καταφέρει να δημιουργήσει αίσθηση σα δημιουργός που δε φοβάται να τολμήσει καινούργια πράγματα
Πότε: Τετάρτη 11 Ιουλίου, Πολυχώρος Πολιτεία / Πάτρα
Τι: Sophie Solomon
Opening Act: Vasillikos Unplugged (Raining Pleasure)
Tιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Doors open: 21.00
Προπώληση εισιτηρίων: discover παπασωτηρίου -musical - sticky fingers - music station

Αληθινή βιρτουόζος στο όργανό της, η Sophie Solomon έχει καταφέρει να δημιουργήσει αίσθηση σα δημιουργός που δε φοβάται να τολμήσει καινούργια πράγματα.
Οι εμφανίσεις της με τους Oi Va Voi την έκαναν περιζήτητη. Συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Rufus Wainwright, η Heather Nova και ο ηθοποιός / folksinger Theo Bikel, όμως στο μυαλό της ήταν πια η έναρξη μιας solo καριέρας, ως φυσική και λογική εξέλιξη της εως τώρα πορείας της, η οποία θα της έδινε την ευκαιρία να εκφράσει με τον δικό της, απόλυτα προσωπικό τρόπο, όλα εκείνα τα πολυποίκιλα μουσικά της ενδιαφέροντα. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη Sophie Solomon.

Η φωνή της είναι το βιολί της. Η μουσική της είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός πάθους και τεχνικής που δεν οριοθετείται από τις συμβατικές παραμέτρους του οργάνου. Το όραμά της είναι μοναδικό, μια.... θρασύτατη και ρηξικέλευθη μίξη πολλών διαφορετικών στυλ και επιρροών που, τελικά, αποκτούν νόημα και ενιαία μορφή από το απίστευτο παίξιμό της.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το "Poison Sweet Madeira", το εξαιρετικό ντεμπούτο της Sophie Solomon, ένα album που προέκυψε σύμφωνο με τις επιδιώξεις της, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να το κατηγοριοποιήσεις, το οποίο συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα μουσικά είδη (κλασσική, Ρώσικη και, γενικά, μουσική της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και της Βόρειας Αφρικής, tango, klezmer και τσιγγάνικη μουσική) και, τελικά, προσφέρει μια σειρά από κομμάτια που μπορείς να τα χορέψεις αλλά και, εξίσου εύκολα, να τα ακούσεις καθισμένος σε μια γωνία ενός σκοτεινού bar, με μοναδική παρέα ένα μπουκάλι αλκοόλ.