Γιορτές Φολεγάνδρου 2007

03.07.2007
Το φεστιβάλ "Γιορτές Φολεγάνδρου" αποτελεί μέρος του γενικού σχεδίου δράσεων σε νησιά των Κυκλάδων με τίτλο "Νησολόγιο", που πραγματοποιείται με τη συνεργασία των νησιών Φολεγάνδρου, Σικίνου και Δονούσας.

Το φεστιβάλ "Γιορτές Φολεγάνδρου" αποτελεί μέρος του γενικού σχεδίου δράσεων σε νησιά των Κυκλάδων με τίτλο "Νησολόγιο", το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία των νησιών Φολεγάνδρου, Σικίνου και Δονούσας.

Από το 2007, εκτός από τη Φολέγανδρο, στην εφαρμογή του σχεδίου συμμετέχουν και τα νησιά Σίκινος και Δονούσα. Το σχέδιο "Νησολόγιο" είναι μια πρωτοβουλία της δημιουργικής ομάδας Media dell' Arte σε συνεργασία με τις Κοινότητες των νησιών.

Οι Γιορτές Φολεγάνδρου 2007 θα ξεκινήσουν στις 8 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κυριακή 8 Ιουλίου - Δευτέρα 20 Αυγούστου

Έκθεση Αστρονομίας. Οι μεγάλοι σταθμοί της ανθρώπινης πορείας για την κατανόηση του Σύμπαντος, στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού - ομιλίες. Κατά το πρώτο δεκαήμερο λειτουργίας της έκθεσης θα διοργανωθούν βραδιές νυχτερινής παρατήρησης του ουρανού σε διάφορα σημεία του νησιού και ομιλίες. Υποστήριξη: Ευγενίδειο Ίδρυμα.

(Στα εγκαίνια της έκθεσης, στην πλατεία της Πούντας)
"Ανοιχτή ακολουθία" - Μια χορευτική παράσταση με βιντεοπροβολή. Χορογραφία - χορός: Zoja Smutny, βίντεο - παραγωγή: Αθηνά Σταμάτη.

Τρίτη 10 - Τρίτη 17 Ιουλίου

Κινηματογραφικό φεστιβάλ "Μέρες Ντοκιμαντέρ".
Η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης του φεστιβάλ "Μέρες Ντοκιμαντέρ" περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας. Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας.

Τετάρτη 18 Ιουλίου

Τραγούδια στο Κάστρο.
Με τη Λιζέτα Καλημέρη. Στο πιάνο: Θόδωρος Κοτεπάνος.

Πέμπτη 19 Ιουλίου

Jazz στον Καραβοστάση.
Acid, fusion και modern standards από τους Invisible Impro-Quartet. Τάσος Τσαλαπάτης, κιθάρα / Μιχάλης Κατσαρός, πλήκτρα / Παρασκευάς Κίτσος, μπάσο / Σπύρος Καραμήτσος, ντραμς.

Σάββατο 21 Ιουλίου

2 κιθάρες κι ένα πιάνο.
Ο Μανώλης Φάμελλος,ο Στάθης Δρογώσης και ο Μύρων Στρατής στην πλατεία της Πιάτσας.

Κυριακή 22 Ιουλίου

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ι: Ζυγιά από την Κύθνο.
Νησιώτικα τραγούδια και χοροί από δυο παραδοσιακούς οργανοπαίχτες της Κύθνου. Φραγκίσκος Τζιωτάκης (βιολί-τσαμπούνα), Γιάννης Λαρεντζάκης (λαούτο-τουμπί), Λαογραφικό Μουσείο Άνω Μεριάς.

Δευτέρα 23 Ιουλίου

Meltemi music group. Ρεμπέτικα, λαϊκά και παραδοσιακάτραγούδια από Έλληνες και Τούρκους μουσικούς, απόδημους στην Αυστραλία, στην πλατεία της Πούντας.

Τρίτη 24 Ιουλίου

Muhabbet Mafia.
Urban Folk Music από τους: Κλέωνα Αντωνίου(κιθάρα), Γιώργο Μακρή (γκάιντα, καβάλ, sampler), Αντώνη Μαράτο (μπάσο)και Βασίλη Μαντζούκη (ντραμς), παραλία της Αγκάλης.

Πέμπτη 26 - Δευτέρα 30 Ιουλίου

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του Άθω Δανέλλη, στην αυλή του Δημοτικού σχολείου της Χώρας και της Άνω Μεριάς.

Σάββατο 14 Αυγούστου

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΙ: Νίκος Οικονομίδης και "Μουσική Ομάδα Κέρος" , στην πλατεία της Πούντας.

Συνδιοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων