Τη δουλειά του κατά την τελευταία επταετία παρουσιάζει ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Κερεστετζής στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου.
Τα έργα του καλύπτουν διαφορετικές θεματικές ενότητες: τοπία και εσωτερικά, νεκρές φύσεις που δουλεύονται εκ ολοκλήρου εκ του φυσικού, πορτρέτα και ολόσωμες φιγούρες.
Στα πορτρέτα του Κερεστετζή αποκαλύπτεται η θητεία του 38χρονου ζωγράφου, από τη Δράμα, στην Αθήνα, όπου σπούδασε στην ΑΣΚΤ, με δασκάλους τον Μπότσογλου και τον Εξαρχόπουλο, και στην Ισπανία, όπου για πέντε χρόνια μελέτησε την ισπανική σχολή στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης. Εκεί μελέτησε και τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο.
«Ο Γκρέκο, λέει, είναι ο ζωγράφος που συνέδεσε τη βυζαντινή παράδοση με την ευρωπαϊκή αναγεννησιακή παράδοση».
Ο Κων. Κερεστετζής θα παραμείνει στη βρετανική πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του μήνα για να ζωγραφίσει χώρους και χαρακτηριστικά τοπία, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της επόμενης έκθεσής του ύστερα από τρία χρόνια.
Η δουλειά του ξεκίνησε από το Βρετανικό Μουσείο, από την αίθουσα με τα γλυπτά του Παρθενώνα, όπου σκιαγράφησε σε σκίτσα πολλά από τα ιστορικά αυτά μνημεία.
Τα σκίτσα αυτά πιθανότατα να εκθέσει σε εκδήλωση που θα γίνει το φθινόπωρο στο Λονδίνο με την ευκαιρία της επανέκδοσης του βιβλίου του Άγγλου δημοσιογράφου, Κρίστοφερ Χίτσενς, για τα γλυπτά του Παρθενώνα, το οποίο υποστηρίζει τον επαναπατρισμό των μαρμάρων.
Τη δουλειά του κατά την τελευταία επταετία παρουσιάζει ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Κερεστετζής στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου. Τα έργα του καλύπτουν διαφορετικές θεματικές ενότητες: τοπία και εσωτερικά, νεκρές φύσεις που δουλεύονται εκ ολοκλήρου εκ του φυσικού, πορτρέτα και ολόσωμες φιγούρες.