Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο θέατρο Χώρα!

13.03.2009
Το Θέατρο ΧΩΡΑ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που πέρυσι γνώρισαν ιδιαίτερη ανταπόκριση σε θεατρόφιλο και μη κοινό. Με αφορμή τις παραστάσεις του Θεάτρου ΧΩΡΑ τα σεμινάρια προ(σ)καλούν όλους να εξερευνήσουν μία διαφορετική διάσταση των παραστάσεων του Θεάτρου ΧΩΡΑ και να γίνουν ενεργό κομμάτι του.

Το Θέατρο ΧΩΡΑ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, που πέρυσι γνώρισαν ιδιαίτερη ανταπόκριση σε θεατρόφιλο και μη κοινό.
Με αφορμή τις παραστάσεις του Θεάτρου ΧΩΡΑ τα σεμινάρια προ(σ)καλούν όλους να εξερευνήσουν μία διαφορετική διάσταση των παραστάσεων του Θεάτρου ΧΩΡΑ και να γίνουν ενεργό κομμάτι του.


Στόχος: η ανάλυση των κειμένων, μία περαιτέρω διερεύνηση των παραστάσεων αλλά, κυρίως, η δημιουργία ενός Θεάτρου περισσότερο φιλικού, προσβάσιμου και οικείου. Το στοίχημα των σεμιναρίων είναι όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν θεατές σχετικά τη φόρμα και το περιεχόμενο των παραστάσεων, αλλά και να δημιουργηθεί μία δεξαμενή σκέψης με στόχο την αξιοποίησή της σε μελλοντικές, δημιουργικές συνεργασίες.

Το Σάββατο, 14 Μαρτίου ξεκινάει ο κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με ένα βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στην παράσταση «Chatroom». Ακολουθούν άλλα δύο:

«Eldorado»: το Σάββατο, 28 & την Κυριακή, 29 Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο με αφορμή την κεντρική παράσταση του Θεάτρου ΧΩΡΑ.

«Θεατρική Παραγωγή και Μάρκετινγκ»: το Μάιο (16,17,23 & 24 Μαϊου) θα διεξαχθεί σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται σε συνέχεια του αντίστοιχου και πολύ επιτυχημένου περσινού, αλλά και ύστερα από επίμονα αιτήματα ενδιαφερομένων.

Η πρώτη παράσταση για εφήβους στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Χωρίς διδακτισμό, αλλά γεμάτο κατανόηση για την εφηβική ψυχή, το έργο του Enda Walsh εκθέτει με ειλικρίνεια και τόλμη την κατάσταση του να είναι κανείς ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενήλικη ζωή. Με χιούμορ και τρυφερότητα, και πλαισιωμένο με άφθονη νεανική μουσική, το Chatroom φέρνει επί σκηνής ανθρώπινες σχέσεις, δυνατές φιλίες αλλά και σφοδρές συγκρούσεις.

Με αφορμή λοιπόν την πρωτοποριακή αυτή παράσταση, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη διοργανώνει ένα βιωματικό εργαστήριο για το διαδικτυακό παρόν διερευνώντας τον τρόπο που επικοινωνούμε με τον κόσμο και τη φύση που μας περιβάλλει. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα αξιοποιηθούν εκπαιδευτικές πρακτικές του θεάτρου όπως: θεατρικό παιχνίδι και δραματοποίηση, ακίνητες και δυναμικές εικόνες, θέατρο της επινόησης, μέθοδοι αφήγησης χωρίς λόγο και σκηνική απόδοση μέσω αυτοσχεδιασμού, εποπτικό και προσωπικό υλικό (φωτογραφίες, κείμενα και ντοκουμέντα) για τη δημιουργία ενός θέματος που ξεκινά και καταλήγει σε εμάς.

Η σκηνοθέτης της παράστασης Σοφία Βγενοπούλου θα είναι στο σεμινάριο για να ανταλλάξει απόψεις με τους συμμετέχοντες όσον αφορά στη μεθοδολογία εργασίας του εφηβικού θεάτρου και στον τρόπο ερμηνείας του νέου ηθοποιού στη σκηνή. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Ημέρα και Ώρα Σεμιναρίου:
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009
10.00-15.00 και 16.00-18.00
Ώρα Παράστασης: 19.00

Κόστος Συμμετοχής: 40 € , 30 € (για φοιτητές, μέλη της ΟΛΜΕ, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση)

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2130 255 316, 210- 86 73 945 ή στο [email protected].
Η εγγραφή είναι απαραίτητη, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.