"Βάκχες" από το Piccolo Teatro στην Επίδαυρο!

11.06.2004
Eνα από τα πιο σύνθετα και συναρπαστικά έργα του αρχαίου κόσμου, τις "Βάκχες" του Ευριπίδη παρουσιάζει το Piccolo Teatro σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουλίου.
Eνα από τα πιο σύνθετα και συναρπαστικά έργα του αρχαίου κόσμου, τις "Βάκχες" του Ευριπίδη παρουσιάζει το Piccolo Teatro σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Ιουλίου.

"Πάντα στις θεατρικές μου δουλειές, ο στόχος που πρωτίστως θέτω στον εαυτό μου είναι να κάνω κατανοητό το κείμενο, επιθυμώντας όμως να μη σταθώ εμπόδιο στα πολυποίκιλα νοήματα που προβάλλονται από τη σκηνή στον θεατή και να μην περιορίσω τα πάντα σε μία μονοσήμαντη ερμηνεία", επισημαίνει ο διάσημος ιταλός σκηνοθέτης. Eτσι, πιστός στο κείμενο του Ευριπίδη, συνεχίζει την τριαντάχρονη μελέτη του στις "Βάκχες", μία μελέτη που ξεκίνησε το 1973 με την περίφημη παράσταση Burgtheater στο θέατρο της Βιέννης. "Εκεί ερωτεύτηκα τρελά αυτό το κείμενο", λέει συγκεκριμένα, και συνέχισε να το ερευνά φτάνοντας τώρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, να καταθέτει την Τρίτη σκηνοθετική του εκδοχή, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης αυτής μελέτης.

Συντελεστές
Μετάφραση: Maria Grazia Giani
Σκηνοθεσία: Luca Ronconi
Σκηνικά: Margherita Palli
Κοστούμια: Gianluca Sbicca, Simone Valsecchi
Μιμική κίνηση: Marise Flach
Μουσική: Paolo Terni
Φωτισμοί: Gerado Modica

Διανομή: Riccardo Bini, Giovanni Crippa, Massimi Popolizio, Galatea Ranzi, Luciano Roman, Emanuele Vezzoli, Delia Boccardo, Alvia Reale.

Οι παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αρχίζουν στις 9 μμ. Εισιτήρια πωλούνται στα Κεντρικά Ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ: Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς, τηλ: 210.9282900) και στα ταμεία του Αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Επίσης, τηλεφωνική προπώληση εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα γίνεται στο τηλέφωνο 210.9282900.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει τρεις εβδομάδες πριν την παράσταση.
Οι τιμές τους είναι: 44 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη), 34 ευρώ (Α΄ ζώνη), 24 (Β΄ ζώνη) και 18 ευρώ (άνω διάζωμα). Φοιτητικά εισιτήρια διατίθενται με έκπτωση 50% στο άνω διάζωμα προς 9 ευρώ. Η ίδια έκπτωση ισχύει επίσης για παιδιά και νέους από 6 έως 18 ετών, πολύτεκνους και στρατιώτες (με επίδειξη ταυτότητας κατά την είσοδο).