Ελληνικά "μονοπάτια" στην Ιταλία

26.11.2003
Εκθεση φωτογραφιών και σχεδίων από τα αρχεία του Ελληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη με θέμα "Ανάμεσα σε γη και ουρανό - Τα μονοπάτια του Πικιώνη γύρω από την Ακρόπολη" πραγματοποιείται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου στο Palazzo Bomben στο Τρεβίζο.
Εκθεση φωτογραφιών και σχεδίων από τα αρχεία του Ελληνα αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη με θέμα "Ανάμεσα σε γη και ουρανό - Τα μονοπάτια του Πικιώνη γύρω από την Ακρόπολη" πραγματοποιείται μέχρι τις 18 Ιανουαρίου στο Palazzo Bomben στο Τρεβίζο (κοντά στη Βενετία) από το Ιδρυμα Benetton, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Η έκθεση περιλαμβάνει τρεις ενότητες: η πρώτη αναφέρεται στο ξεκίνημα του Δημήτρη Πικιώνη, η δεύτερη στο έργο του λόφου του Φιλοπάππου και της Ακρόπολης, με έκθεση των πρωτότυπων σχεδίων από τα αρχεία της Αθήνας και η τρίτη απεικονίζει το έργο του που είχε ως στόχο την προστασία της ταυτότητας του ελληνικού τοπίου.

Ο Δημήτρης Πικιώνης (1887-1968) θεωρείται ο σημαντικότερος στην ιστορία της ελληνικής αρχιτεκτονικής, ενώ τα έργα του επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Φέτος, η έκθεσή του τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Carlo Scarpa, ως σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό του Μεσογειακού τοπίου.