Play on στο Θέατρο Αργώ!

12.11.2003
Eνα πρωτότυπο, ξεκαρδιστικό έργο ανεβαίνει στις 20 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΑΡΓΩ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Πρόκειται για την κωμωδία του Rick Abbot, PLAY ON, που μας "εισάγει" με πολύ πετυχημένο και αστείο τρόπο στην ζωή μιας περιφερειακής θεατρικής ομάδας "δεύτερης κατηγορίας", που βρίσκεται στην τελευταία περίοδο προβών λίγο πριν την πρεμιέρα.
Eνα πρωτότυπο, ξεκαρδιστικό έργο ανεβαίνει στις 20 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αργώ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Πρόκειται για την κωμωδία του Rick Abbot, Play On, που μας "εισάγει" με πολύ πετυχημένο και αστείο τρόπο στην ζωή μιας περιφερειακής θεατρικής ομάδας "δεύτερης κατηγορίας", που βρίσκεται στην τελευταία περίοδο προβών λίγο πριν την πρεμιέρα. Στο έργο αυτό, ο Κοραής Δαμάτης σκηνοθετεί εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών, τους Γιώργο Λέφα, Μαίρη Σταυρακέλλη, Σάρα Γανωτή, Έρση Μαλικένζου, Μπάμπη Χατζηδάκη, Μαρία Διακουμάκου, Ελένη Παναγιώτου και Κώστα Αποστολάκη, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, αφού ο ίδιος υποδύεται τον ... σκηνοθέτη της παράστασης.

Στο Play On ο "θίασος" ανεβάζει ένα πρωτόπαιχτο και μάλλον παλιομοδίτικο θεατρικό έργο, γραμμένο από μια αδόκιμη συγγραφέα, που θα το χαρακτήριζε κανείς ή μάλλον θα ήθελε η ίδια η συγγραφέας να το λέει αστυνομική περιπέτεια.
Το κοινό παρακολουθεί όλη την προετοιμασία της παράστασης στα παρασκήνια αλλά και στην πρόβα όπου κυριαρχεί, με μια κουβέντα, χάος και κομφούζιο. Πηγή όλων των προβλημάτων η συγγραφέας, που το έργο της "Ένας μυστηριώδης φόνος" (ο τίτλος του οποίου είναι κλεμμένος από τίτλο ταινίας της Αγκάθα Κρίστι) εξακολουθεί ακόμη και τρεις μέρες πριν από την πρεμιέρα να επιμένει να θέλει να του κάνει διορθώσεις. Σε σημείο, πέρα από το να προσθέτει συνεχώς καινούριες σκηνές, να θέλει τώρα να αλλάξει και όλη την πλοκή του έργου. Η σύγχυση όλων είναι αναπόφευκτη.

Στο Play On υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους θεατές γιατί βλέπουν το ίδιο έργο δυο φορές. Όχι όμως με τον ίδιο τρόπο. Οι θεατές από την αρχή του έργου μπαίνουν στο παιχνίδι για το έργο μέσα στο έργο. Αυτό, είναι παράλληλα και μια μεγάλη πρόκληση για τους ηθοποιούς, μιας και θα πρέπει να κινούνται μέσα σε δύο ρόλους, αντιμετωπίζοντας δύο διαφορετικά έργα σχεδόν ταυτόχρονα. Από την άλλη οι θεατές δεν παρακολουθούν ανυποψίαστοι απλώς μια παράσταση, αλλά μέσα από τις αστείες καταστάσεις που παρακολουθούν εισβάλλουν στα παρασκήνια του θεάτρου και ζουν το ανέβασμα ενός έργου. Ετσι γίνονται κι αυτοί συνένοχοι αλλά και συμμέτοχοι του άγχους και της αγωνίας των ηθοποιών την ημέρα της πρεμιέρας.

Πρωταγωνιστούν: Κοραής Δαμάτης, Γιώργος Λέφας, Μαίρη Σταυρακέλλη, Σάρα Γανωτή, Έρση Μαλικένζου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Μαρία Διακουμάκου, Ελένη Παναγιώτου και Κώστας Αποστολάκης
Σκηνοθεσία -Διασκευή: Κοραής Δαμάτης
Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά - Κουστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη