Παγκόσμιο σοκ από το θάνατο του θρύλου David Bowie! [vds+photos]

11.01.2016
Σοκ στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα έχει προκαλέσει η είδηση πως ο θρύλος της μουσικής David Bowie “έφυγε” από τη ζωή στα 69 του χρόνια.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον επίσημο λογαριασμό του όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:
«Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θρηνείτε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των στιγμών κατά τη διάρκεια του πένθους».

Ο γιος του επιβεβαίωσε λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους την δυσάρεστη είδηση: «Είμαι πολύ λυπημένος, αλλά είναι αλήθεια»...

Ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο κατά κόσμον Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1947. Ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους Βρετανούς μουσικούς και παραγωγούς της ροκ.

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego, Ziggy Stardust.

Στη συνέχεια άλλαξε ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του "Fame" που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans.

Η καριέρα του συνέχισε χωρίς σημαντικές επιτυχίες το υπόλοιπο τμήμα της δεκαετίας του 1970. Το 1983 κυκλόφορησε το άλμπουμ Let's dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίες του 1990 και του 2000.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για την υγεία του, ενώ η τελευταία του live παράσταση ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό, στην Νέα Υόρκη, το 2006. Τραγική ειρωνεία; Στις 8 Ιανουαρίου του 2016, ημέρα των γενεθλίων του, κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ Blackstar.