12 μουσικά σχήματα που «τα σπάνε» φέτος τις γιορτές [photos]

27.12.2015
Μουσικές για όλα τα γούστα! Για όσους χώρισαν και θέλουν παρηγοριά, για όσους βρήκαν το άλλο τους μισό και «τα σπάνε», για όσους θυμούνται με νοσταλγία τα χρόνια που πέρασαν και για όσους θέλουν να διασκεδάσουν προκαταβολικά τα χρόνια που... έρχονται.

Η βραδινή Αθήνα είναι πανέμορφη τα Χριστούγεννα και εμείς συγκεντρώσαμε 11 πίστες που σας περιμένουν για διασκέδαση στο φουλ!

Σύνθημά τους, Άγαμοι Θύται... με αξιοπρέπεια, Άγαμοι Θύται... από μόνοι μας, Άγαμοι Θύται... selfie. Πρωτεργάτης Ιεροκλής Μιχαλίδης, στα κείμενα η Δήμητρα Παπαδοπούλου και εμπροσθοφυλακή Δημήτρης Σταρόβας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Χατζής και Ρούλα Μανισάνου. Εμφανίζονται από 4 Δεκεμβρίου στο ΑΝΟΔΟΣ Live Stage, στην Πειραιώς, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11μ.μ. Είσοδος 15 ευρώ με ποτό στο μπαρ και το μπουκάλι αλκοόλ από 120 ευρώ.

Η Ιερά Οδός, υποδέχεται τον Γιάννη Πάριο. Προσκεκλημένοι του η Μελίνα Ασλανίδου και οι STAVENTO σε μια απρόβλεπτη και ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη. Ο Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, με 45 χρόνια ουσιαστικής πορείας, με το πάθος και την αυθεντικότητά του, συνεργάζεται επί σκηνής με καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς αλλά με δυναμική παρουσία. Η Μελίνα Ασλανίδου, αποδεικνύεται μια σύγχρονη ερμηνεύτρια, με ρίζες στο λαϊκό τραγούδι. Μαγεύει το κοινό με την σπάνια χροιά της, δένει με φυσικότητα τα τραγούδια που ερμηνεύει, δημιουργώντας δυναμική και εκρηκτική ατμόσφαιρα σε κάθε της εμφάνιση. Οι STAVΕΝΤΟ, με τον Μιχάλη Κουινέλη να αναδεικνύεται σε ένα καλλιτέχνη ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, αυθόρμητο και δημιουργικό, έχοντας πρόσφατα συνεργαστεί με τον μοναδικό Γιάννη Πάριο σε ένα ντουέτο έκπληξη, με τίτλο «Παιδί μονάχο», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και ξεπέρασε τα 150.000 views στο youtube σε μόλις μια εβδομάδα. Στην Ιερά Οδό - Ιερά Οδός 18-20. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3428272. Τις ημέρες των εορτών το πρόγραμμα θα λειτουργήσει: 24-25-26-27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & 31-1-2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.


Τι σχέση έχουν ο Αντώνης Ρέμος, η Φωτεινή Δάρρα, ο Χρήστος Νικολόπουλος και οι ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπας; Μοιράζονται τη σκηνή του Διογένης Studio υπό τη σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι, πασίγνωστα και αγαπημένα, συνθέτουν τον καμβά ενός προγράμματος με πάθος και ψυχή. Σολίστας στο μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης. Καθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11.00μ.μ. απο 10 ευρώ στο μπαρ μέχρι 35 ευρώ η είσοδος. 10 ευρώ το ποτό στις καρέκλες, 60 ευρώ το μπουκάλι κρασί, 100 ευρώ η φιάλη αλκοόλ.


«Κόντρα ντουέτο» από 18 Δεκεμβρίου για την Ελεoνώρα Ζουγανέλη και τη Φωτεινή Βελεσιώτου στην «Ακτή Πειραιώς». Δυο διαφορετικές φωνές, δυο διαφορετικες γυναίκες, μια απρόσμενη αλλά απόλυτα ταιριαστή συνάντηση επί σκηνής. Κοινό τους πάθος, η αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι. Μαζί τους επί σκηνής και ο Δημήτρης Υφαντής, από το συγκρότημα Τρίφωνο, που με την καθάρια φωνή του θα μας ταξιδέψει σε γνωστά παραδοσιακά μουσικά μονοπάτια.

«Θα ρωτήσω τα τραγούδια και θα έρθω με τα πόδια» μας λένε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας από το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Δοκιμασμένη συνταγή από τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις. «Παντρεύουν» το ροκ με το λαϊκό, τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό, φλερτάρουν με το διαφορετικό και «αναγεννούν» αγαπημένα τραγούδια με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία. Σε αυτό το πρόγραμμα επιβάλλονται οι παραγγελιές. Μαζί τους η Παυλίνα Βουλγαράκη. Οι τιμές 15 ευρώ το ποτό στο μπαρ, 70 ευρώ το μπουκάλι κρασί, 140 η φιάλη αλκοόλ.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μια από τις κορυφαίες μας ερμηνεύτριες κι ο Νίκος Πορτοκάλογλου και Όλα αρχίζουν εδώ.... από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, συναντώνται για πρώτη φορά στην σκηνή του Βοτανικού Live Stage. Ένα αχώριστο ντουέτο που μοιράζεται συνεχώς την σκηνή και παίζει ένα παιχνίδι μουσικών καταβολών κι ανταλλαγής. Ηλεκτρισμός κι ευαισθησία. Κλείνουν το μάτι σε δύση κι ανατολή, εξομολογούνται μουσικές αγάπες και τραγουδιστικά «απωθημένα».Ιερά Οδός 72 (είσοδος από Κασσάνδρας 19). Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3473835. Ώρα έναρξης: 22.30, 24+25+26 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 31 και Σάββατο 2 Ιανουαρίου.


Ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Κουρτίδου, η Βίκυ Καρατζόγλου, οι ηθοποιοί Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σοφία Πριόβολου αλλά και ο μοναδικός Λάκης Παπαδόπουλος, πάντα με ψηλά τα ρεβέρ, ενώνουν αυτό το χειμώνα, τις δυνάμεις τους, την έκφραση τους, τις φωνές τους σε μια μουσική διαδραστική παράσταση.ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΜΑΣ… Ένα σόου με γέλιο, τη χαρά της ζωής, ένα γλέντι με τραγούδια και με άμεση επικοινωνία, όπου θα πρωταγωνιστούν οι καλλιτέχνες με τους θαμώνες. ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ plus - Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση (είσοδος από Κασσάνδρας 23), Βοτανικός. Είσοδος: 15 ευρώ (είσοδος και ποτό στο μπαρ). Για όσους θέλουν να παίξουν την Μπουκάλα από 120 ευρώ (4 άτομα). Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 210-3412622 & 6974 488403. Τις ημέρες των εορτών οι παραστάσεις θα γίνουν Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (24, 25, 26, 27 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου, 1, 2, 3 Ιανουαρίου).

Η Γλυκερία, ο Μανώλης Λιδάκης συναντιούνται με τον Μανώλη Κονταρό για πρώτη φορά επί σκηνής στο «ΦΩΣ». Με ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα με προσεγμένες επιλογές από γνωστά τραγούδια μεγάλων συνθετών από την ευρύτερη ελληνική δισκογραφία αλλά και τραγούδια από το πλούσιο προσωπικό τους ρεπερτόριο, θα θυμηθούν και θα μας θυμίσουν τραγούδια που μας μάγεψαν και εξακολουθούν να μας μαγεύουν, τραγούδια αναλλοίωτα στο χρόνο που σηματοδοτούν το χθες και το σήμερα και που έχουν αγαπηθεί απ' όλους μας. ΦΩΣ Βουτάδων 6, Γκάζι. Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2103411306. Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο Βράδυ & Κυριακή μεσημέρι στις 16.00. 24-25-26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & 31-1-2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.


Ο απόλυτος σταρ Σάκης Ρουβάς επέστρεψε στη νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας ανατρέποντας τα δεδομένα για ακόμα μία φορά. Ο θρυλικός χώρος της Πειραιώς & Ανδρονίκου 3-5 αναδιαμορφώθηκε ριζικά και μετατράπηκε στο καλύτερο club της Ελλάδας, το ESTATE, φιλοξενώντας κάθε Παρασκευή και Σάββατο μία ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία με γενικό concept A NIGHT TO REMEMBER. Το ESTATE κατακλύστηκε από νωρίς, με τον κόσμο να διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα non-stop μουσικό party! Ημέρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο. Τιμή φιάλης από 170€ (4 άτομα). Είσοδος με ποτό: 20 ευρώ. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103469154.

Ο Γιώργος Σαμπάνης με τις δικές του επιτυχίες και τις επιτυχίες που έχει συνθέσει για συναδέλφους του καθώς και ενδιαφέρουσες διασκευές αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την ποπ/ροκ σκηνή, τραγούδια λαϊκά αλλά και από το έντεχνο ρεπερτόριο. Η Ευρυδίκη, με την κρυστάλλινη φωνή της και τη διαχρονική της αξία, συμπληρώνει ήδη 25 χρόνια ενεργής παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή. Η Τάμτα, μια από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς της, εκρηκτική και ιδιαίτερη όπως πάντα αλλά και με την ωριμότητα του πετυχημένου ρεπερτορίου αλλά και της εντεκάχρονης πορείας της. Και οι τρεις σε έναν από τους ωραιότερους χώρους της Αθήνας, το ACRO Club, που ανέτρεψε τα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας το πιο πρωτοποριακό και δυναμικό μουσικό θέαμα, έχει στηθεί και φέτος ένα ξεχωριστό, δυνατό live party. ΑCRO Club, Ιερά Οδός 13. Τηλ. Κρατήσεων: 2103417300. Τιμή φιάλης: απλή 140 € / special 170 €. Πίσω διάζωμα κάτω 130 € / πάνω διάζωμα 120 €. Είσοδος με ποτό: 10 € / Τις ημέρες των εορτών το πρόγραμμα θα λειτουργήσει: 24-25-26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & 31-1-2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

Καμπαρέ σημαίνει τραγούδι, χορός, λάμψη, μαγεία, υπέρβαση. Φτιαγμένη από αυτά τα εκρηκτικά συστατικά και με μια δυνατή ανατρεπτική διάθεση, είναι η παράσταση Cabaret Chaotique, που ξεκινά παραστάσεις στο Casablanca Music Hall, στις 24 Δεκεμβρίου.Με δύο λαμπερές πρωταγωνίστριες, τη Νίνα Λοτσάρη και τη Demy να υπόσχονται βραδιές απόδρασης από την καθημερινότητα, σε ύφος παρισινού καμπαρέ, στο κέντρο της Αθήνας. Με ένα μουσικό πρόγραμμα που κινείται επιδέξια ανάμεσα σε εποχές και είδη και με μια μεγάλη ορχήστρα να ερμηνεύει με jazzy πινελιές ελληνικά και ξένα τραγούδια, με χορευτές έκπληξη αλλά και την ανατρεπτική παρουσία του σχήματος Opera Chaotique, φέρνουν τα πάνω κάτω στην διασκέδαση, προτείνοντας μια εκτυφλωτική μουσικοχορευτική παράσταση, μαγική στο αποτέλεσμα της. Το Casablanca Music Hall [Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής 3], είναι ο ιδανικός χώρος για την παράσταση. Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 23:30. Eπιπλέον παραστάσεις: 25/12, 31/12, 01/01 & 07/01. Τιμές εισιτηρίων: 55€, 45€, 35€, 25€, 14€, 10€.

Κυρίες και κύριοι, λέηντυζ εντ τζέντλεμεν, μάγκες και τσικάκια….. Το Σάββατο, στου Δεκέμβρη τις 26, με καμπάνες και με γκονγκς, με τρίγωνα και με κάλαντα, με πάσσιον και με κουραμπιέ, έρχεται ο γόης ο ανυπέρβλητος, ο ηγέτης του πάθους, ο πειρατής της γυναικείας αθωότητας, ο τουρμπίνας ο δεκαεξαβάλβιδος, ο εκρηκτικός τυχοδιώκτης, ο ιντερνάσιοναλ πλέημπόης μίστερ Tonis Sfinos στο Gazi Music Hall και παραθέτει πάρτι δεξίωσης, μια μοναδική συναυλία, ένα μεταρεβεγιόν για να σημάνει την επιστροφή του στην Αθήνα!! Στο Gazi Music Hall το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015. Τηλ. Κρατήσεων: 2130185040. Τιμή φιάλης: απλή 140 €, special 170 € / 4 άτομα σε τραπέζι. Τιμή φιάλης κρασί: απλή 70 € / 2 άτομα σε τραπέζι. Τιμή φιάλης: απλή 140 €, special 170 € / 6 άτομα σε stand. Τιμή φιάλης κρασί: απλή 70 € / 3 άτομα σε stand. Είσοδος με ποτό: 15 €.

Χ.Τ.