Άκουσε το νέο κρυμμένο κομμάτι του θρυλικού κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ [vds]

13.03.2015
Ο θρύλος της μουσικής, κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης Τζίμι Χέντριξ, ο κορυφαίος για πολλούς κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, αναβιώνει μέσα από ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι του με τίτλο «Station Break», που είχε ηχογραφηθεί με τους μουσικούς Curtis Knight και των The Squires.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Beast ο Χέντριξ είχε υπογράψει μια συμφωνία με μια δισκογραφική που ήταν δεσμευτική για 3 χρόνια το 1965. Μετά από δεκαετίες νομικών διαδικασιών, ο πατέρας του κιθαρίστα κατάφερε να αποδεσμεύσει αυτό το μουσικό κομμάτι, αλλά και άλλα και όλα μαζί θα κυκλοφορήσουν στις 24 Μαρτίου. Κάποια από τα κομμάτια έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, το Station Break όμως όχι.

Ο

Ο Τζίμι Χέντριξ, ένα ανεπανάληπτο ταλέντο, βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 στο ξενοδοχείο "Samarkand" στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών. Ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί του ήταν η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν.