Το στήθος είχε τη δική του ιστορία (NSFW)

12.09.2014
Αληθινές γυναίκες με πραγματικά σώματα, που είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Στήθη μεγάλα, μικρά, σακουλιασμένα ή στητά διηγούνται τη δική τους ιστορία. Εκατό γυναίκες ποζάρουν «μπούστο» για το νέο φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Bare Reality » της Βρετανής φωτογράφου Λάουρα Ντόντσον (Laura Dodson). Ο στόχος της είναι να παρουσιάσει τα φυσικά στήθη γυναικών ηλικίας 19-109 ετών, χωρίς ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop. Η γυμνή αλήθεια της φωτογράφου δεν ασχολείται με την ομορφιά ή τη συμμετρία αυτών των μαστών. Η Ντόντσον ασχολείται και με την προσωπική ιστορία των γυναικών και το πως αισθάνονται για το στήθος τους, που δεν είναι ένα απλό μέρος του σώματος για μια γυναίκα. Είναι ταυτισμένο με με τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και τη θηλυκότητα. Όταν μιλάμε για στήθη ταυτόχρονα μιλάμε για την ιδιωτική ζωή των γυναικών, τον ερωτισμό, το θηλασμό, τις σχέσεις με το άλλο ή το ίδιο φύλο, την εικόνα για το σώμα, την υγεία, τον καρκίνο του στήθους και το γήρας. Η Ντόσον λέει για αυτό το πρότζεκτ: «Πάντα με ενθουσίαζε η διχοτομία ανάμεσα στην προσωπική ζωή των γυναικών και το πώς τις παρουσιάζουν τα μίντια - ανάμεσα στο πως νιώθουν για τα στήθη τους και στο πως παρουσιάζεται η εικόνα τους προς κατανάλωση. Το Bare Reality προέρχεται από το ότι είμαι γυναίκα, φεμινίστρια και φωτογράφος». Χ.Τ.

Αληθινές γυναίκες με πραγματικά σώματα, που είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους. Στήθη μεγάλα, μικρά, σακουλιασμένα ή στητά διηγούνται τη δική τους ιστορία.

Εκατό γυναίκες ποζάρουν «μπούστο» για το νέο φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Bare Reality » της Βρετανής φωτογράφου Λάουρα Ντόντσον (Laura Dodson). Ο στόχος της είναι να παρουσιάσει τα φυσικά στήθη γυναικών ηλικίας 19-109 ετών, χωρίς ψηφιακή επεξεργασία και Photoshop. Η γυμνή αλήθεια της φωτογράφου δεν ασχολείται με την ομορφιά ή τη συμμετρία αυτών των μαστών. Η Ντόντσον ασχολείται και με την προσωπική ιστορία των γυναικών και το πως αισθάνονται για το στήθος τους, που δεν είναι ένα απλό μέρος του σώματος για μια γυναίκα.

Είναι ταυτισμένο με με τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και τη θηλυκότητα. Όταν μιλάμε για στήθη ταυτόχρονα μιλάμε για την ιδιωτική ζωή των γυναικών, τον ερωτισμό, το θηλασμό, τις σχέσεις με το άλλο ή το ίδιο φύλο, την εικόνα για το σώμα, την υγεία, τον καρκίνο του στήθους και το γήρας.

Η Ντόσον λέει για αυτό το πρότζεκτ: «Πάντα με ενθουσίαζε η διχοτομία ανάμεσα στην προσωπική ζωή των γυναικών και το πώς τις παρουσιάζουν τα μίντια - ανάμεσα στο πως νιώθουν για τα στήθη τους και στο πως παρουσιάζεται η εικόνα τους προς κατανάλωση. Το Bare Reality προέρχεται από το ότι είμαι γυναίκα, φεμινίστρια και φωτογράφος».

Χ.Τ.