Η ιστορία μιας πόρνης καρέ καρέ

02.10.2013
"Η πόρνη του Οχάιο" μιλά για το σεξ, τα λεφτά, το θεό, την αγάπη, τα όνειρα, την εθνική τιμή, την κοινωνική ασφάλιση και λέει για όλα ψέματα! Το θεατρικό αυτό έργο είναι μία μαύρη κωμωδία του ισραηλινού Χανόχ Λεβίν και παρουσιάζεται στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2013 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για την ιστορία μιας πόρνης του δρόμου που περιμένει έναν πλούσιο τουρίστα να την παντρευτεί και να της αγοράσει μια βίλα με πισίνα και είναι σίγουρη πως υπάρχει η πιθανότητα αυτό να συμβεί. Είναι η ιστορία ενός γέρου ζητιάνου, του Οϊμπίτερ, που σε όλη του τη ζωή ονειρεύεται μια συνάντηση με μια πόρνη στο Οχάιο της Αμερικής. O ισραηλινός θεατρικός συγγραφέας Χανόχ Λεβίν (Hanoch Levin, 1943-1999) ανήκει στους αναμορφωτές της σύγχρονης ισραηλινής δραματουργίας και το συγκεκριμένο έργο, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2006 στο φημισμένο θέατρο La MaMa της Νέας Υόρκης, θεωρείται από τα καλύτερα που έχει γράψει.

πόρνη του Οχάιο" μιλά για το σεξ, τα λεφτά, το θεό, την αγάπη, τα όνειρα, την εθνική τιμή, την κοινωνική ασφάλιση και λέει για όλα ψέματα!

Το θεατρικό αυτό έργο είναι μία μαύρη κωμωδία του ισραηλινού Χανόχ Λεβίν και παρουσιάζεται στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2013 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Πρόκειται για την ιστορία μιας πόρνης του δρόμου που περιμένει έναν πλούσιο τουρίστα να την παντρευτεί και να της αγοράσει μια βίλα με πισίνα και είναι σίγουρη πως υπάρχει η πιθανότητα αυτό να συμβεί. Είναι η ιστορία ενός γέρου ζητιάνου, του Οϊμπίτερ, που σε όλη του τη ζωή ονειρεύεται μια συνάντηση με μια πόρνη στο Οχάιο της Αμερικής.

O ισραηλινός θεατρικός συγγραφέας Χανόχ Λεβίν (Hanoch Levin, 1943-1999) ανήκει στους αναμορφωτές της σύγχρονης ισραηλινής δραματουργίας και το συγκεκριμένο έργο, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2006 στο φημισμένο θέατρο La MaMa της Νέας Υόρκης, θεωρείται από τα καλύτερα που έχει γράψει.