«Στο φως» σκετς του Χάρολντ Πίντερ

26.10.2011
Ένα 10λεπτο σκετς του Χάρολντ Πίντερ, γραμμένο πάνω από μισό αιώνα, ανακάλυψε στο αρχείο της η Βρετανική Βιβλιοθήκη

Ένα 10λεπτο σκετς του Χάρολντ Πίντερ, γραμμένο πάνω από μισό αιώνα, ανακάλυψε στο αρχείο της η Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Ενα 10λεπτο σκετς του Χάρολντ Πίντερ, γραμμένο πάνω από μισό αιώνα, ανακάλυψε στο αρχείο της η Βρετανική Βιβλιοθήκη. Με τίτλο "Ομπρέλες", το κομμάτι που είναι ένας διάλογος για ομπρέλες μεταξύ δύο ανώνυμων ανδρών της υψηλής κοινωνίας που κάνουν ηλιοθεραπεία, ήταν μέρος του σόου "You, me and the Gatepost" στο Νότιγχαμ Πλέιχαουζ το 1960. Η ίδια η χήρα του Πίντερ, η λαίδη Αντόνια Φρέιζερ, αγνοούσε την ύπαρξή του.

Η Βρετανική Βιβλιοθήκη πήρε στην κατοχή της τα γραπτά του Πίντερ ένα χρόνο πριν από τον θάνατο του θεατρικού συγγραφέα, το 2008.

Ο Χάρολντ Πίντερ (Harold Pinter, 10 Οκτωβρίου 1930 - 24 Δεκεμβρίου 2008) ήταν Άγγλος συγγραφέας θεατρικών έργων και θεατρικός σκηνοθέτης. Έγραψε έργα για θέατρο, ραδιόφωνο, τηλεόραση και ταινίες. Το πρώιμο έργο του συνδέεται με το θέατρο του παραλόγου. Το 2005 κέρδισε το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας καθώς και το Βραβείο Φραντς Κάφκα. Ήταν γνωστός επίσης για τον πολιτικό του ακτιβισμό και την αντίθεσή του στην Αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν και τον Πόλεμο στο Ιράκ. Πέθανε από καρκίνο στο συκώτι το 2008.