Πορτρέτα γυναικών...

06.06.2003
Εφτά πορτρέτα, εφτά ιστορίες, γένους θηλυκού που σκιαγραφούν με τρυφερότητα και χιούμορ τη σύγχρονη γυναίκα. Σύγχρονες και με έντονη παρουσία, οι εφτά γυναίκες, που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και περιβάλλοντα, αγωνίζονται να ανταποκριθούν στους πολύπτυχους ρόλους τους και να συμβιβάσουν τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και την καριέρα με την απιστία, την απόγνωση και τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση.
"Ένα πρωί η Γκρέτα Χέρσκοβιτς κοίταξε τα παπούτσια του άντρα της και συνειδητοποίησε, με συνταρακτική βεβαιότητα, ότι ήταν έτοιμη να τον εγκαταλείψει. Τα παπούτσια του ήταν απλά, φτηνά και ανθεκτικά, με καφέ ενισχυμένες μύτες. Η Γκρέτα φορούσε ένα ζευγάρι μυτερά ίσια παπούτσια από δέρμα αλιγάτορα... Ο Λι ήταν χαρακτήρας καλόβολος και φιλήσυχος. Αν τυχόν έπαυε ποτέ να βλέπει ερωτικά τη Γκρέτα, εκείνη ήξερε πως θ πήγαινε για ψυχοθεραπεία και θα έλυνε το πρόβλημά του. Δεν είχε όμως καθίσει να σκεφτεί πόσο καλά θα προσαρμοζόταν η ίδια σε παρόμοια περίπτωση."(απόσπασμα από το βιβλίο)

Εφτά πορτρέτα, εφτά ιστορίες, γένους θηλυκού που σκιαγραφούν με τρυφερότητα και χιούμορ τη σύγχρονη γυναίκα. Σύγχρονες και με έντονη παρουσία, οι εφτά γυναίκες, η Γκρέτα, η Ντέλια, η Λουίζα, η Τζουλιάν, η Μπράινα, η Νάνσι και η Πόλα, που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και περιβάλλοντα, αγωνίζονται να ανταποκριθούν στους πολύπτυχους ρόλους τους και να συμβιβάσουν τη σεξουαλικότητα, τη μητρότητα και την καριέρα με την απιστία, την απόγνωση και τον καθημερινό αγώνα για την επιβίωση.
Η Ρεμπέκα Μίλερ, σ' ένα βιβλίο που διακρίνεται για την κινηματογραφική του ζωντάνια, παρακολουθεί τις ζωές των ηρωίδων της και που πότε εξελίσσονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, πότε παράλληλα και πότε πλέκονται μεταξύ του με απρόβλεπτες συνέπειες....
Η Ρεμπέκα Μίλερ είναι κόρη του Αρθουρ Μίλερ και σύζυγος του Ντανιελ Ντέι Λούις. Σπούδασε ζωγραφική στο Γέιλ και για ένα διάστημα εργάστηκε ως ηθοποιός. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία. Η πρώτη της ταινία, Angela, τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο φεστιβάλ του Σάντανς. Η ίδια μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τρεις από τις εφτά ιστορίες αυτού του βιβλίου.

Εκδόσεις Μεταίχμιο
Τίτλος: Πορτρέτα γυναικών
Συγγραφέας: Ρεμπέκα Μίλερ
Μετάφραση: Μάριον Χωρεάνθη
Σελίδες: 219
ISBN: 960-375-529-Χ