Μυστικά αδυνατίσματος από τη Δούκισσα Νομικού

07.08.2013
Η ομορφιά είναι χάρισμα, το στυλ ωστόσο αποτελεί προσωπική επιλογή. Στην περίπτωση της Δούκισσας Νομικού, ο συνδυασμός επιτυγχάνεται αβίαστα και δίνει ως αποτέλεσμα μια συναρπαστική γυναίκα.

Μπαίνετε στη λογική να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα πριν ξεκινήσετε τα μπάνια;

Η σωστή διατροφή είναι πλέον τρόπος ζωής για μένα καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όχι μόνο λίγες εβδομάδες πριν από το καλοκαίρι!

Οι εξαντλητικές δίαιτες έχουν χαρακτηριστεί τεράστιο λάθος από διακεκριμένους διατροφολόγους. Πιστεύετε το ίδιο και για τις detox δίαιτες των δύο ή τριών ημερών;

Αυτές οι δίαιτες είναι καταστροφικές. Σου διαλύουν τον μεταβολισμό αλλά και την ψυχολογία. Θέλει υπομονή και επιμονή για να φτάσεις στον στόχο σου.

Ποια διατροφικά tips ακολουθείτε όταν θέλετε για λίγες ημέρες να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας;

Αποφεύγω τα λιπαρά, τρώω άφθονα φρούτα και λαχανικά -τα οποία ούτως ή άλλως μου αρέσουν- και πίνω πολύ νερό.

Τι προτιμάτε και τι αποφεύγετε να τρώτε κατά τη διάρκεια των διακοπών;

Στις διακοπές, μου αρέσει να τρώω τοπικά παραδοσιακά φαγητά ανάλογα με τον προορισμό και αρκετό παγωτό, ενώ αποφεύγω τα βαριά και λιπαρά πιάτα.

Γυμνάζεστε καθημερινά; Ποια προγράμματα προτιμάτε τον τελευταίο καιρό;

Καθημερινά όχι, δεν προλαβαίνω, αλλά επιδιώκω να γυμνάζομαι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Τελευταία έχω ξεκινήσει προπονήσεις με έναν personal trainer, τον Κωνσταντίνο Τζουβέ, και έχω ενθουσιαστεί.

Στις διακοπές υπάρχει χώρος για άσκηση ή προτιμάτε την απόλυτη χαλάρωση;

Στις διακοπές δεν πρόκειται να κλειστώ σε ένα γυμναστήριο. Θα προτιμήσω να κολυμπήσω, να κάνω τζόκινγκ στη θάλασσα, να παίξω ρακέτες ή beach volley.

Οταν αντιμετωπίζετε μια δυσάρεστη κατάσταση, ποιον εσωτερικό μηχανισμό ενεργοποιείτε για τη ξεπεράσετε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα;

Οταν δεν είμαι καλά, προσπαθώ να ηρεμήσω είτε κάνοντας μια βόλτα είτε κάνοντας γυμναστική. Δεν λειτουργώ ποτέ πάνω στα νεύρα.

Aπό τον Αλέξη Μίχα

Photo: Vangelis Kyris, Styling: Stelios F.Stylianou (D-Tales), Hair: Μιχάλης Τερζάκης, Make up: Manos Vynichakis (D-Tales),Fashion assistant: Lulla Kontou