Η χρησιμότητα της βιταμίνης Κ

14.10.2018
Η χρησιμότητα της βιταμίνης Κ
Η βιταμίνη Κ είναι ένα θρεπτικό στοιχείο, που χρησιμεύει κυρίως στην δημιουργία μιας ομάδας ουσιών, των λεγόμενων παραγόντων πήξεως, οι οποίοι λειτουργούν από κοινού προκειμένου να πήξει το αίμα όταν τραυματίζονται τα αιμοφόρα αγγεία.

Ο οργανισμός μας το χρειάζεται σε μικρές και τακτικές ποσότητες.

Yπάρχουν τρία διαφορετικά είδη βιταμίνης Κ:

Η βιταμίνη Κ1 (φυλλοκινόνη) είναι ο τύπος που προέρχεται από τη διατροφή, ιδιαίτερα από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά καθώς επίσης και από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα φυτικά έλαια. Επιπλέον η Κ1 παρασκευάζεται τεχνικά προκειμένου να χορηγηθεί από το στόμα ή παρεντερικά σε ασθενείς που πάσχουν από νόσους που συνδέονται με υπερβολική αιμορραγία.

H συνέχεια στο itrofi.gr