Τροφές που κρύβουν περισσότερο αλάτι και από τα πατατάκια

27.04.2018
Τροφές που κρύβουν περισσότερο αλάτι και από τα πατατάκια
Το αλάτι μέσα σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής χρειάζεται για τον οργανισμό. Βέβαια οι περισσότεροι από εμάς προσθέτουμε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που χρειάζεται.

Σύμφωνα με έρευνες η μέση καθημερινή πρόσληψη νατρίου στη χώρα είναι πολύ περισσότερη από τη ποσότητα που έχει ανάγκη το σώμα μας. Όσο και να αποφεύγεις τους αλμυρούς πειρασμούς όπως τα πατατάκια κτλ. μπορεί να μην είναι αρκετό για να φτάσεις το προτεινόμενο ποσό, αφού υπάρχουν και κάποιες κρυφές τροφές που περιέχουν νάτριο εκεί έξω.

Παρακάτω θα δεις όσα ποιες τροφές κρύβουν μεγάλη ποσότητα αλατιού που ίσως δεν το περίμενες.

ζυμαράκια ολικής άλεσης

Τα ζυμαράκια ολικής αλέσεως έχουν πολλά οφέλη για την υγεία σου αφού είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Περιέχουν όμως ίση ποσότητα νατρίου όπως τα γαριδάκια.

σάλτσες με χαμηλά λιπαρά

Δυστυχώς μόνο δύο κουταλιές σάλτσας χωράνε τόσο νάτριο όσο μία ολόκληρη σακούλα με πατατάκια, καθώς περιέχουν περίπου 260 mg. Το ίδιο ισχύει και για παρόμοιου είδους σάλτσες ή ντρέσινγκ.

Vegetarian burger

Αν και οι τιμές κυμαίνονται, ένα μπέργκερ χορτοφάγου περιέχει περίπου 398 milligrams νατρίου, χωρίς να υπολογίσουμε το αλάτι που υπάρχει στο ψωμάκι.

Κονσερβοποιημένος τοματοχυμός

Ο χυμός ντομάτας έχει αρκετά θετικά, αφού περιέχει λυκοπένιο, μία θαυμάσια αντιοξειδωτική ουσία, που έχει αποδειχτεί ότι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Αλλά πρέπει να τον καταναλώνουμε με μέτρο καθώς μισή κούπα περιλαμβάνει 642 milligrams νατρίου!