Κόκκινα κρέατα (όπως μοσχάρι, χοιρινό ή αρνί) Ò 2-4 φορές μηνιαίως ή το πολύ μέχρι 1 φορά εβδομαδιαίως σε ποσότητα έως 150 γρ. τη φορά,.
Λευκά κρέατα (όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα) Ò1-2 φορές εβδομαδιαίως σε ποσότητα 150-200 γρ. τη φορά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, θα πρέπει να καταναλώνουμε 2-3 φορές εβδομαδιαίως ψάρια και θαλασσινά, 1-2 φορές πουλερικά, έως 1 φορά κόκκινο κρέας και τις υπόλοιπες φορές να συνθέτουμε τα γεύματά μας με όσπρια κάθε είδους, δημητριακά προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες και λαχανικά (π.χ. ως λαδερά).
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 140
Update: Σεπτέμβριος 2016.