Σχημάτισε έναν κύκλο ενώνοντας τους δείκτες και τους αντίχειρες των δύο χεριών σου.
Το φαγητό που χωράει μέσα στον κύκλο αντιστοιχεί περίπου σε μία μερίδα πρωτεϊνών (π.χ. κρέας) ή υδατανθράκων (π.χ. ρύζι), με ύψος σερβιρίσματος όσο το πάχος του δείκτη σου.
Η μερίδα των πιο χαμηλών σε λιπαρά τυριών, όπως π.χ. της φέτας, αντιστοιχεί στον όγκο που σχηματίζεται όταν ενώσεις το δείκτη, το μέσο και τον παράμεσο του δεξιού σας χεριού.
Για τα πιο λιπαρά τυριά, όπως π.χ. το κασέρι, αντιστοιχεί στον όγκο που καταλαμβάνουν ο μέσος και ο δείκτης του.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 130
Update: Απρίλιος 2016.