Η μετά Αρη και Μαρίνου εποχή

20.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, κατά το "Στις εννιά του μακαρίτη η χήρα άλλον έβαλε στο σπίτι" τα παιδιά του Bar αρχίζουν να συνηθίζουν στην απουσία των Αρη και Μαρίνου. Την Τρίτη, που ήταν και η πρώτη μέρα, είναι αλήθεια πως στο σπίτι επικρατούσε μία βουβαμάρα, μία θλίψη, ενώ στις γωνίες απαρηγόρητες έκλαιγαν οι κόρες της παρέας.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Κατά το "Στις εννιά του μακαρίτη η χήρα άλλον έβαλε στο σπίτι" τα παιδιά του Bar αρχίζουν να συνηθίζουν στην απουσία των Αρη και Μαρίνου. Την Τρίτη, που ήταν και η πρώτη μέρα, είναι αλήθεια πως στο σπίτι επικρατούσε μία βουβαμάρα, μία θλίψη, ενώ στις γωνίες απαρηγόρητες έκλαιγαν οι κόρες της παρέας. Αυτή που το έφερε βαρέως ήταν η Στέλλα, η οποία έχασε δύο άνδρες - στηρίγματα γι αυτήν. Ο ένας, ο Κύπριος, ήταν αυτός που της έλεγε μία κουβέντα παρηγοριάς "Μου λες να κρατήσω ψηλά το κεφάλι, μου λες να γελάσω σαν πρώτα και πάλι". Ο άλλος, ο Θεσσαλονικιός, ήταν αυτός που της έλεγε μία γλυκιά κουβέντα σε μέρη που δε φημίζονται για την ερωτική τους ατμόσφαιρα (τουαλέτα) "Πω μάνα μου, τι προίκα σου έδωσε ο Θεός".

Η Στέλλα αποχαιρέτησε τον Αρη με δυο καυτά φιλιά στο στόμα, ως ένδειξη εκτίμησης για τα...γλυκόλογα του, ενώ του έδωσε κι ένα γράμμα μέσα στο οποίο περιέκλεισε όλα τα αισθήματα της γι αυτόν. Έχε υπόψη σου, ότι τον άνθρωπο αυτό τον ερωτεύτηκε κι ας ισχύει το "και πάλι βρήκα τον λάθος άνθρωπο για να αγαπήσω". Βλέπεις, ο Αρης είναι μόρτης άνδρας που δεν χαμπαριάζει από ζητήματα καρδιάς, ειδικά τώρα που η κοπέλα του τον άφησε στα...κρύα της τουαλέτας. Και οι υπόλοιποι παίκτες στεναχωρήθηκαν για τον Θεσσαλονικιό, όμως δεν τα έβαψαν μαύρα. Περισσότερο τους στοίχισε η ξαφνική αποχώρηση του Μαρίνου, με τον Δημήτρη να ρωτά παντού "Μα γιατί;". Έλα ντε γιατί;

Κατά τα άλλα, και η Τετάρτη κυλά ήρεμα με τα παιδιά να ακολουθούν το καθημερινό πρόγραμμα. Λίγο καθάρισμα, λίγο ξεσκόνισμα, πολύ καθισιό. Την παράσταση, πάντως, έκλεψε η Μαργαρίτα, η οποία μετά το βράδυ της Δευτέρας είναι σα να έχει ξαναγεννηθεί. Η εν λόγω νέα πήρε την πρωτοβουλία να τηγανίσει στο λαό κεφτέδες, τους οποίους ως φάνηκε είδε ωσάν μπάλες με μπασκέτα το τηγάνι. Η, δε, ευστοχία της ήταν κάτι παραπάνω από...κλάφτα Χαράλαμπε.