Η κόντρα Ντίνου - Δώρας

13.12.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μια παγερή Τετάρτη του Δεκεμβρίου, του Αϊ Σπύρου ανήμερα, η "θλιμμένη παραδουλεύτρα" Δώρα αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στις ψυχρές σχέσεις της με τον "αφελή οργανοπαίχτη" Ντίνο. Μετά από παρότρυνση της "χαζοχαρούμενης κόρης της μαγείρισσας" Νικόλ, η Δώρα έπιασε το Ντίνο και ζήτησε εξηγήσεις.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μια παγερή Τετάρτη του Δεκεμβρίου, του Αϊ Σπύρου ανήμερα, η "θλιμμένη παραδουλεύτρα" Δώρα αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στις ψυχρές σχέσεις της με τον "αφελή οργανοπαίχτη" Ντίνο. Μετά από παρότρυνση της "χαζοχαρούμενης κόρης της μαγείρισσας" Νικόλ, η Δώρα έπιασε το Ντίνο και ζήτησε εξηγήσεις. Ο "αφελής" όμως μόνο αφελής δεν αποδείχθηκε και με πονηριά στο μάτι της είπε: "με πλησιάζεις, επειδή είσαι υποψήφια για να φύγεις από το Παλάτι και θέλεις να κάνεις την καλή". Τα λόγια του αυτά εξόργισαν τη Δώρα, η οποία τον αποκάλεσε "είρωνα και άνθρωπο κακό". Το ένα έφερε το άλλο κι αντί οι σχέσεις τους να αποκατασταθούν, διακόπηκαν τελείως.

Ο Ντίνος στεναχωρήθηκε από την τροπή που πήραν τα πράγματα, όμως πιο βαρέως το έφερε η Νικόλ, η οποία ανέλαβε χρέη...πυροσβέστη. Έπεισε λοιπόν τον φίλο της να πάει να βρει τη "θλιμμένη παραδουλεύτρα" και να της ζητήσει συγγνώμη για τα σκληρά του λόγια. "Βρε, κουτό η Δώρα θέλει πραγματικά να τα βρείτε" του είπε. Αυτός πείστηκε, διότι η παράδοση τον θέλει να τα πηγαίνει καλά με όλα τα θηλυκά του Παλατιού, αλλά και του κόσμου γενικότερα. "Καλά λέει η Νικόλ. Τέτοια αγαπησιάρικη φάτσα σιγά μη δεν τη συμπάθησε η Δώρα", σκέφτηκε και πήγε να τη βρει.

Θεώρησε, δε, πως για να λιώσει τον πάγο έπρεπε να πει ένα από εκείνα τα συνηθισμένα γουστόζικα χωρατά του, που μεταξύ μας, άμα η αστειότητα τους μετριόταν σε βαθμούς Κελσίου, θα ήταν πολλούς βαθμούς υπό το...μηδέν! "Τα ξεχνάμε όλα. Άμα θες κάθε πρωί να έρχεσαι να μου δίνεις ένα φιλάκι και μετά να μου πλένεις κάνα ρούχο". Εννοείται πως η Δώρα δεν γέλασε καθόλου, κάτι που λύπησε το Ντίνο. "Μα να μη δεχτεί ούτε τα αστεία μου" παραπονιόταν στη Νικόλ, η οποία κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταλάβει που ακριβώς ήταν...το αστείο. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι δύο τους πολύ δύσκολα θα τα βρουν, καθώς η Δώρα ξεκαθάρισε πως δεν καίγεται να γίνει κολλητάρι του. Κατά τα άλλα, τα πράγματα κυλούν ήσυχα με τους συμμετέχοντες να έχουν αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη νέα αποστολή με το θέατρο σκιών. Αξίζει, ωστόσο να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του "οργανοπαίχτη" με τον "γκαφατζή γελωτοποιό της Αυλής" Κώστα έχουν πλήρως αποκατασταθεί. Αυτό, όμως είναι τραγωδία για τον Κώστα, αφού σύμφωνα με την παράδοση όποιος κάνει παρέα ή συμπαθιέται από το Ντίνο και είναι υποψήφιος, φεύγει από το Σπίτι Κυριακή βράδυ...μετά Βαΐων και κλάδων!