Πλησιάζει η μέρα της κρίσης

30.11.2001
Αγαπημένε μου Σωτήρη, ο χρόνος κυλά σαν το νερό και η "μέρα της κρίσης", η καταραμένη Κυριακή είναι προ των πυλών. Η Νικόλ - ευτυχώς για εμάς - έχει αρχίσει να κουράζεται από την αναμονή, ο Χρήστος προετοιμάζει τη Δώρα και ο Τσάκας είναι σίγουρος ότι θα παραμείνει.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ο χρόνος κυλά σαν το νερό και η "μέρα της κρίσης", η καταραμένη Κυριακή είναι προ των πυλών. Η Νικόλ - ευτυχώς για εμάς - έχει αρχίσει να κουράζεται από την αναμονή, με αποτέλεσμα από το βράδυ της Πέμπτης να έχει χάσει κάπως το κέφι της. Οι φορές που βγάζει τις τσιρίδες της είναι μετρημένες στο χέρι, ενώ τα "γουστόζικα" αστεία της έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Έτσι, εμείς οι δύσμοιροι φαν του Big Brother μπορούμε και το βλέπουμε ήρεμα κι ωραία, χωρίς να κινδυνεύουν τα τύμπανα των ώτων μας. Βέβαια, σε καμία περίπτωση μη θαρρευτούμε και αφεθούμε στον καναπέ μας, διότι ο "Νικολάκης" μπορεί να βγάλει μια κραυγή αλά "Ψυχώ" και να μας στείλει...αδιάβαστους.

Στο μεταξύ, δεν ξέρω τι παίζει, αλλά έχω την εντύπωση πως τα "ιιιιιιιι, οοοοοοοοο, αααααααα" είναι μεταδοτικά στο Σπίτι, όπως η γρίπη. Ετσι, το βράδυ της Τετάρτης ο Κωστάκης εκεί που καθόταν, την είδε ο Ταρζάν στην εφηβεία του (λόγω σωματικής διάπλασης) κι άρχισε να φωνάζει τόοοοσο δυνατά... που προτίμησα να δω την Πέμη Ζούνη στην "Επιφάνεια". Ο Χρήστος, από την άλλη, είναι πιο σοβαρός από ποτέ. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, προαισθάνεται πως θα είναι αυτός που θα φύγει κι έτσι προσπαθεί να προετοιμάσει ψυχολογικά τη Δώρα, μια κι ενδέχεται να μείνει μόνη της. Αυτή, πάλι, βρε παιδί μου λες κι επιδιώκει το...κακό της. Δεν κάθεται με τίποτε να τον ακούσει, αφού έχει δεδομένο ότι ο "καλός" της δε θα φύγει. Ούτε την πιθανότητα δε θέλει να ακούει. Κακό του κεφαλιού της, διότι άπαξ και την Κυριακή ακούσει από τον Μικρούτσικο το: "Χρήστο, φτιάξε τη βαλίτσα σου κι έλα να με συναντήσεις έξω" δε θα της φταίει κανείς, όταν θα της έρθει...κόλπος.

Ο Τσάκας, πάλι, είναι πιο ήρεμος, καθότι είναι παραπάνω από σίγουρος ότι δεν πρόκειται να φύγει. Έτσι, χωρίς άγχος κι ενοχές, όποτε βρει την ευκαιρία σχολιάζει τους πάντες μέσα στο Σπίτι. Στο στόχαστρό του κυρίως είναι τα δύο κορίτσια, Νικόλ και Δώρα, τις οποίες θεωρεί αν όχι "διακοσμητικά στοιχεία", σίγουρα περιττές μέσα στο χώρο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος προσφέρει θέαμα και κάνει τον κόσμο να γελά μαζί του. Τις απόψεις του αυτές, δυστυχώς, τις εκφράζει μόνο στον Πρόδρομο, ο οποίος πέρα από το να χτυπά το τουμπερλέκι και να υποδύεται τον τραγουδιστή, δεν ξέρει τίποτε άλλο. Αυτά, ο Τσάκας θα έπρεπε να τα έλεγε αλλού, για να πάρει την κατάλληλη απάντηση: "Το πολύ το χα, χα είναι για άντρες χάχα. Γι αυτό άσε, το χα, χα μη σε πούνε τίκι τάκα".