Αντικαπνιστές κατά Νίκολ Κίντμαν

22.05.2003
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Την επόμενη φορά που θα ανάψει το Μαλμποράκι της για να τραβήξει μία τζούρα του θεριακλή, θα το σκεφτεί πολύ καλά η Νικόλ Κίντμαν. Η διάσημη ηθοποιός
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Την επόμενη φορά που θα ανάψει το Μαλμποράκι της για να τραβήξει μία τζούρα του θεριακλή, θα το σκεφτεί πολύ καλά η Νικόλ Κίντμαν. Η διάσημη ηθοποιός είναι καπνίστρια (σάμπως είναι η μοναδική;), ενώ εδώ και λίγες μέρες έχει μπει στη μαύρη λίστα των αντικαπνιστών της Αυστραλίας. Βλέπεις η Νικόλ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Κάννες άναψε ένα τσιγάρο για να πάνε κάτω τα φαρμάκια αλλά και γιατί έπινε καφέ και ως γνωστόν καφές χωρίς τσιγάρο δε λέει, με αποτέλεσμα η κίνηση της αυτή να προκαλέσει την γενική κατακραυγή.

Της τα έχωσαν κανονικά οι φίλτατοι συμπατριώτες της, οι οποίοι μέχρι τα τότε έλεγαν Κίντμαν κι έσταζε μέλι το στοματάκι τους. Τώρα μέχρι και ανακοίνωση εξέδωσαν στην οποία έλεγαν πως δεν επιτρέπεται μία διάσημη ηθοποιός, που αποτελεί πρότυπο για τους νέους να δίνει το κακό παράδειγμα. Με την κίνηση της αυτή - σου λένε οι αντικαπνιστές - περνάει το μήνυμα "Αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος, με δόξα, πλούτη και τα συναφή, ρίξ' το στο τσιγάρο " και δεν περνάει το σωστό μήνυμα που είναι: "τσιγάρο = καρκίνος".

Η αντίδραση αυτή είναι ομολογουμένως υπερβολική. Το παραδέχονται άλλωστε και οι ίδιοι οι κατήγοροι της ηθοποιού, οι οποίοι σπεύδουν να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις: "Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά πρέπει να είμαστε σκληροί, αφού πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο". Τι το ήθελε κι εκείνη η Κίντμαν; Τέτοιον νταλκά είχε που δεν μπορούσε να περιμένει το τσιγαράκι; Πάντως, μέχρι στιγμής η "Οσκαρούχα" δεν έχει δώσει απάντηση στα όσα μύρια της σούρνουνε, αν και περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθει η ώρα εκείνη. Φαντάσου δε να βγει να απολογηθεί με το Μαλίμπορο ανά χείρας!