Η Όλγα Τρέμη μίλησε για την κατάσταση του Mega, τη δραματική καθημερινότητα των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες αλλά και τη χαριστική βολή με τη μη αδειοδότηση του καναλιού.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: "πιο πολύ τους πειράζει ότι θα κλείσει το Mega παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί για τρεις μήνες" αν κι όπως είπε το να είσαι απλήρωτος σημαίνει μια εφιαλτική καθημερινότητα"...
Διάβασε ολόκληρη τη δήλωση της Όλγα Τρέμη στην Τατιάνα Στεφανίδου
Ολόκληρη η δήλωση της Όλγας Τρεμη
Στην περίπτωση του Mega η σχέση και ο δεσμός των εργαζομένων ή θα έλεγα των περισσότερων από τους εργαζόμενους είναι μοναδική. Πιο πολύ, κατά τη γνώμη μου, τους πειράζει και τους πονάει το γεγονός ότι κόβεται ένας ομφάλιος λώρος, γιατί αισθάνονταν ότι έχουν έναν ομφάλιο λώρο με το μαγαζί, πιο πολύ τους πειράζει από το ότι είναι απλήρωτοι. Πιο πολύ τους πειράζει ότι θα κλείσει το Mega παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τρεις μήνες.
Δεν το υποτιμώ καθόλου, ίσως υπερβάλω γιατί θέλω να τονίσει ένα άλλο στοιχείο, το οποίο ενδεχομένως να μην είναι γνωστό. Το να είσαι απλήρωτος σημαίνει μια εφιαλτική καθημερινότητα. Ο καθένας από εμάς έχει ανάγκες, έχει προβλήματα, έχει υποχρεώσεις, δεν το θεωρώ αμελητέο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο Mega δεν εργάζονταν μόνο για τα χρήματα, αλλά και για τη φανέλα. Υπήρχε ειδική σχέση. Αν βάλουμε κάτω τα συναισθήματα, είναι ο πόνος, η θλίψη, είναι ένα τεράστιο “γιατί”.
Είναι τρομερός ο αιφνιδιασμός, τρομερό το σοκ κι επίσης υπάρχει και θυμός, το οποίο είναι δικαιολογημένο γιατί είναι ανθρώπινο. Όταν υπάρχει απώλεια, είναι προφανές ότι θα υπάρχει και θυμός. Και θλίψη και λύπη, αλλά θα υπάρχει και θυμός. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε σωτηρία. Ήλπιζα και πίστευα ότι θα υπάρχει σωτηρία και είδα σε αυτή τη διάρκεια των πέντε μηνών τους μετόχους να αναζητούν πολύ συστηματικά έναν τρόπο να δοθεί λύση.
Τώρα που είμαστε στο τέλος, γιατί καταλαβαίνω ότι μάλλον είμαστε στο τέλος, λέω και κάτι άλλο, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, πρέπει σε συνεργασία με τις τράπεζες να βρεθεί μια λύση, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους.