Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε τον Γιώργο Σαμπάνη πριν 20 χρόνια στην Τελετή Έναρξης της Αθήνας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δείτε τον Γιώργο Σαμπάνη πριν 20 χρόνια στην Τελετή Έναρξης της Αθήνας
Τον επέλεξε τότε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου

Η πορεία του στη μουσική και στο τραγούδι έχει κάνει πολλούς να ξεχνάνε πως ο Γιώργος Σαμπάνης υπήρξε και αθλητής στο παρελθόν στον στίβο ως δρομέας αλλά και ως αθλητής στο άλμα εις μήκος και μάλιστα με πολλά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η μουσική και ο αθλητισμός ήταν για εκείνον δύο μεγάλες αγάπες και αποδείχτηκε ταλαντούχος και στα δύο. Σκόπευε μάλιστα να συμμετάσχει και στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά τον σταμάτησε ένας τραυματισμός. Και τελικά συμμετείχε με άλλο τρόπο. Ο Γιώργος Σαμπάνης ήταν ο δρομέας που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Τελετής Έναρξης -που παραμένει στις καλύτερες όλων των εποχών- Δημήτρης Παπαιωάννου για να είναι αυτός που θα τρέξει τον γύρο του σταδίου κόβοντας τότε 28 κορδέλες που σηματοδοτούσαν τους 28 Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που είχαν γίνει αό το 1896 ως το 2004 και πέφτοντας τις χρονιές που δεν έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες λόγω πολέμου.

O_GIWRGOS_SAMPANIS_TELETI_ENARXIS_2_20da6.jpg

«Ο δρομέας που διάλεξα ήταν ο Γιώργος Σαμπάνης. Για τον διασκελισμό του, τα πόδια του και την ομορφιά του. Πολλές πρόβες του έκανα για να μάθει να πέφτει πειστικά. Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα γινόταν σταρ στην πίστα;», γράφει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Λεύκωμα Birthplace που εκδόθηκε για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 από τη Lifo.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.07.2024 - 11:03