Πέθανε ο πρωτοπόρος βασιλιάς του vintage πορνό

20.12.2013
Διαζύγια, ασωτίες, αυξομειώσεις βάρους, κακή οικονομική διαχείριση, απόλυτη χρεοκοπία, και η τελευταία του δήλωση στους Times, που τα λέει όλα: «Όποιος μου ευχήθηκε κάτι κακό, δικαιώθηκε, γιατί η ζωή μου ήταν ο απόλυτος τρόμος». Ο Αλ Γκόλντσταϊν (Al Goldstein), ο αθυρόστομος και προκλητικός εκδότης του περιοδικού Screw (1968), o άνθρωπος που βοήθησε να σπάσουν οι νομικοί φραγμοί κατά της πορνογραφίας, «βάζοντάς τα» με πολιτικούς και αμερικανούς πουριτανούς, πέθανε στα 77 του σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν. Αν και θα μπορούσε κάποιος να τον εξισώσει με τον Χιού Χέφνερ σίγουρα σε αυτή την εξίσωση τού έλειπε το εκλεπτυσμένο γούστο, τα πανέμορφα μοντέλα και το αβυσσαλέο... photoshop. Ο Γκόλντσταϊν παρουσίασε στο κοινό την ωμή αρετουσάριστη πλευρά του πορνό. Στo Screw -όπως έλεγε και ο ίδιος- «υποσχόμαστε να μην κρύψουμε καμία τρίχα από κανένα εφηβαίο, ή να "κόψουμε" ένα ανδρικό μόριο. Δεν απολογούμαστε για τίποτα. Αποκαλύπτουμε τον κόσμο του σεξ». Ο Γκόλντσταϊν ήταν χειμαρρώδης, εριστικός, αλλά και μοναδικός στο είδος του. Ήθελε να ρίξει όλους τους μύθους γύρω από το σεξ και να εκπαιδεύσει όλους όσους είχαν μεγαλώσει με την ιδέα ότι είναι βρώμικο! «Το να είσαι θυμωμένος σημαίνει ότι είσαι ζωντανός. Είμαι θυμωμένος και είμαι Εβραίος. Είμαι ένας θυμωμένος Εβραίος. Το αγαπώ. Ο θυμός είναι καλύτερος από την αγάπη. Είναι πιο αγνός. Άλλωστε υπάρχουν τόσα για να θυμώνω. Κατακλέβουν τους πολίτες, οι εκλογές έφεραν λάθος ανθρώπους στην εξουσία, οι καλοί συνήθως χάνουν και η κοινωνία είναι χάλια» δήλωνε σε μια συνέντευξή του το 2001. Χ.Τ.

Διαζύγια, ασωτίες, αυξομειώσεις βάρους, κακή οικονομική διαχείριση, απόλυτη χρεοκοπία, και η τελευταία του δήλωση στους Times, που τα λέει όλα: «Όποιος μου ευχήθηκε κάτι κακό, δικαιώθηκε, γιατί η ζωή μου ήταν ο απόλυτος τρόμος».

Ο Αλ Γκόλντσταϊν (Al Goldstein), ο αθυρόστομος και προκλητικός εκδότης του περιοδικού Screw (1968), o άνθρωπος που βοήθησε να σπάσουν οι νομικοί φραγμοί κατά της πορνογραφίας, «βάζοντάς τα» με πολιτικούς και αμερικανούς πουριτανούς, πέθανε στα 77 του σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν.

Αν και θα μπορούσε κάποιος να τον εξισώσει με τον Χιού Χέφνερ σίγουρα σε αυτή την εξίσωση τού έλειπε το εκλεπτυσμένο γούστο, τα πανέμορφα μοντέλα και το αβυσσαλέο... photoshop. Ο Γκόλντσταϊν παρουσίασε στο κοινό την ωμή αρετουσάριστη πλευρά του πορνό.

Στo Screw -όπως έλεγε και ο ίδιος- «υποσχόμαστε να μην κρύψουμε καμία τρίχα από κανένα εφηβαίο, ή να "κόψουμε" ένα ανδρικό μόριο. Δεν απολογούμαστε για τίποτα. Αποκαλύπτουμε τον κόσμο του σεξ». Ο Γκόλντσταϊν ήταν χειμαρρώδης, εριστικός, αλλά και μοναδικός στο είδος του. Ήθελε να ρίξει όλους τους μύθους γύρω από το σεξ και να εκπαιδεύσει όλους όσους είχαν μεγαλώσει με την ιδέα ότι είναι βρώμικο!

«Το να είσαι θυμωμένος σημαίνει ότι είσαι ζωντανός. Είμαι θυμωμένος και είμαι Εβραίος. Είμαι ένας θυμωμένος Εβραίος. Το αγαπώ. Ο θυμός είναι καλύτερος από την αγάπη. Είναι πιο αγνός. Άλλωστε υπάρχουν τόσα για να θυμώνω. Κατακλέβουν τους πολίτες, οι εκλογές έφεραν λάθος ανθρώπους στην εξουσία, οι καλοί συνήθως χάνουν και η κοινωνία είναι χάλια» δήλωνε σε μια συνέντευξή του το 2001.

Χ.Τ.