Εμφανίστηκε και νέο θύμα του Πολάνσκι... από το πουθενά!

17.05.2010
Μία νέα -αλλά ταυτόχρονα παλιά (!)- κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης αντιμετωπίζει ο διάσημος σκηνοθέτης που παραμένει φυγόδικος εδώ και 33 χρόνια για υπόθεση παιδεραστίας.

Μία νέα -αλλά ταυτόχρονα παλιά (!)- κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης αντιμετωπίζει ο διάσημος σκηνοθέτης που παραμένει φυγόδικος εδώ και 33 χρόνια για υπόθεση παιδεραστίας.

Η Σαρλότ Λιούις (Charlotte Lewis), η οποία το 1986 είχε εμφανιστεί ως ηθοποιός στην ταινία του Ρομάν Πολάνσκι (Roman Polanski) "Οι Πειρατές" έδωσε συνέντευξη Τύπου χθες στο γραφείο της δικηγόρου της Γκλόρια Όλρεντ (Gloria Allred) στο Λος Άντζελες. Στη συνέντευξη, η 42χρονη σήμερα Βρετανίδα Λιούις αποκάλυψε ότι όταν ήταν 16 ετών ο σκηνοθέτης, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον κράτηση στο σαλέ του στο Γκστάαντ από τον περασμένο Δεκέμβριο, της "επιβλήθηκε με τη βία" μέσα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.

"Με εκμεταλλεύτηκε με τον χειρότερο τρόπο και από εκείνη τη στιγμή ζω με τις συνέπειες της συμπεριφοράς του. Το μόνο που θέλω είναι δικαιοσύνη", τόνισε.

Τι να πει κανείς; Όλα είναι το ίδιο πιθανά στη ζωή. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί: Τι συνέβη και το "θύμα" αποφάσισε να μιλήσει τώρα; Το είχε ξεχάσει τόσα χρόνια; Ο καιρός θα δείξει.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος διάσημος σκηνοθέτης, ο οποίος είχε ένα σχετικό μερίδιο από σκάνδαλα στη ζωή του, έλαβε επίσημη θέση σχετικά με το θέμα του Πολάνσκι. Από τις Κάνες όπου βρίσκεται, αυτές τις μέρες για το Φεστιβάλ, ο Γούντι Άλεν (Woody Allen) εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον συνάδελφό του, ο οποίος "δραπέτευσε" από τις ΗΠΑ πριν από τέσσερα χρόνια.

Τονίζοντας ότι ο Πολάνσκι "έχει βιώσει μεγάλη ντροπή από το όλο ζήτημα", ότι "έχει υποφέρει" και ότι "έχει πληρώσει για τις αμαρτίες του", δήλωσε ότι πρόκειται πάνω από όλα για "έναν καλλιτέχνη και καλό άνθρωπο ο οποίος έκανε κάτι κακό για το οποίο, όμως, πλήρωσε".

Δεν έγινε γνωστό αν ο Άλεν είχε ενημερωθεί για τις νέες ξαφνικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Πολάνσκι μετά τους ισχυρισμούς της Σαρλότ Λιούις, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται υπέρ του. Στο παρελθόν, ο Γούντι είχε υπογράψει δημόσια αίτηση που ζητούσε την απελευθέρωση του Ρομάν.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι η πολύχρονη σχέση του Άλεν με την ηθοποιό και ακτιβίστρια Μία Φάροου (Mia Farrow) έληξε με ένα βαρύγδουπο σκάνδαλο ύστερα από αποκαλύψεις ότι εκείνος είχε σχέση με την, τότε 22 χρονών, υιοθετημένη κόρη του ζευγαριού Σουν-Γι Πρεβίν (Soon-Yi Previn). Το 1997, ο Γούντι και η Σουν-Γι παντρεύτηκαν και σήμερα έχουν δύο παιδιά.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα