Απίστευτο κι όμως αληθινό. Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της Δέσποινας Βανδή και της Σέρβας νικήτριας;
Η 23χρονη Μαρίζα Σερίφοβιτς, με μητέρα τραγουδίστρια και τουρκικής καταγωγής πατέρα, σημείωσε απίστευτη επιτυχία με το δίσκο «Αgonija» («Αγωνία» στα ελληνικά), που περιλάμβανε το γνωστό σούπερ χιτ της Δέσποινας «Όλο λείπεις»
στα σερβικά! Οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν σύντομα κατ απαίτηση του φαν κλαμπ της Βανδή.
Ποιο είναι το μυστικό της «Μαρίζας της άσχημης»;
Μια όμορφη Θεσσαλονικιά έχει κλέψει την καρδιά της Σέρβας τραγουδίστριας. Αυτό λένε όσοι τη βλέπουν να πηγαινοέρχεται στη συμπρωτεύουσα και να κάνει εκεί ακόμη και το πάρτι της. Στις 20 Μαϊου η Μαρίζα θα επισκεφτεί πάλι τις φίλες της.
Γιατί τελικά δεν τα «πέταξαν» στη σκηνή, όπως είχαν υποσχεθεί, οι Ρωσίδες;
Ναι, όλοι περίμεναν μια πιο αποκαλυπτική εμφάνιση των τριών κοριτσιών της Ρωσίας. Πριν από τον τελικό το βασικό χαρτί της προώθησης της ρωσικής συμμετοχής συμπυκνωνόταν στην υπόσχεση «θα σας τα δείξουμε όλα!». Ωστόσο, τα αυστηρά μαύρα φορεματάκια με τον άσπρο γιακά απέξω, που μας έφεραν στο νου συνεπείς μαθητριούλες κάποιου ιδιωτικού κολεγίου, έμειναν στη θέση τους. «Φρένο» στις όποιες αποκαλυπτικές διαθέσεις των τριών κοριτσιών έβαλε ο αρχηγός της ρωσικής αποστολής, που έξυπνα σκεπτόμενος από το παρελθόν, με τις διάσημες Τατού που στις πρόβες φιλιόντουσαν στο στόμα και το τραγούδι τους δεν είχε τόσο καλή πορεία στη συνέχεια, έκρινε σωστό ότι όσο μικρότερη η πρόκληση, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
Ποιοι και γιατί «πυροβόλησαν» τον Σαρμπέλ;
Η Τζούλι Μασίνο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είπε: «Ο Σαρμπέλ είναι πιο ικανός όταν πρόκειται να τραγουδήσει σε πίστα μπουζουκιών». Η Τάμτα, από την άλλη, ερωτώμενη αν τελικά το δικό της τραγούδι θα είχε καλύτερη τύχη αν πήγαινε στο Ελσίνκι, δεδομένου ότι στην πρώτη θέση επικράτησε μια μπαλάντα, άφησε να εννοηθεί πως ναι, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες, προσθέτοντας:
«Κάτι ξέραμε όταν προτείναμε αυτό το τραγούδι για να μας εκπροσωπήσει φέτος».
Ποιες χώρες μας «μαύρισαν»;
Μαυροβούνιο, Αυστρία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Κροατία, Λιθουανία, Μάλτα, Εσθονία, Ουκρανία, Ρωσία, Λετονία, Πολωνία, Νορβηγία μας τίμησαν με ένα πλουσιοπάροχο μηδενικό στην ψηφοφορία!
Ποια συμπεριφορά οδήγησε τον Δημήτρη Κοργιαλά και την Ευρυδίκη στα όριά τους;
Το γεγονός ότι ο Κοργιαλάς έφαγε «πόρτα» στην κυριολεξία από πάρτι της εθνικής αποστολής της Κύπρου, στο οποίο ήταν επίσημος προσκεκλημένος με την Ευρυδίκη! Έτσι, μετά το «δεν μπορείτε να περάσετε, κύριε, λόγω της εμφάνισής σας» ήρθε το «χίλια συγγνώμη, κύριε, περάστε».
Αυτό ήταν κάτι που εκνεύρισε φυσικά τον ίδιο, την Ευρυδίκη αλλά και όλη την κυπριακή αποστολή.
Γιατί ο Κενάν ούτε καν χαιρέτησε την ελληνική αποστολή όταν τελείωσε ο τελικός;
Αν υπήρχε Όσκαρ δημόσιων σχέσεων, σίγουρα θα το κέρδιζε.
Ο λόγος για τον εκλεκτό Τούρκο τραγουδιστή, που, αφού έκανε ακριβότατα δώρα προς άγραν ψήφων σε όλες ανεξαιρέτως τις εθνικές αντιπροσωπείες, πίστευε ότι δεν έπιασαν τόπο οι χειρονομίες του ειδικά στην ελληνική επιστολή καθώς στην ψηφοφορία του τελικού η Ελλάδα διά του Αλέξη Κωστάλα δεν έδωσε στη γείτονα χώρα ούτε μία ψήφο!
Ποιοι κέρδισαν τα περισσότερα λεφτά στα στοιχήματα;
Σίγουρα η Σερβία ήταν φαβορί στα στοιχήματα αλλά και όχι και το απόλυτο γκανιάν. Όσοι λοιπόν επένδυσαν στην αγέλαστη Μαρίζα είδαν κέρδη. Αντίθετα, πρέπει να «κλαίνε» τα λεφτά τους όσοι αρκετοί πόνταραν στη νίκη της Σουηδίας, που τελικά ήρθε μόλις στη 18η θέση, και της Ελβετίας, που αποκλείστηκε από τα ημιτελικά!
Γιατί τελικά ο Σαρμπέλ δεν «καταπόντισε», όπως λέγεται ευρέως, την Άννα Βίσση;
Γιατί απλούστατα η παράδοση του διαγωνισμού έχει αποδείξει ότι η διοργανώτρια χώρα συνήθως «πατώνει» στην ψηφοφορία του διαγωνισμού που φιλοξενεί. Παράδειγμα φέτος η Φινλανδία, με πολύ καλό κομμάτι και ευνοϊκά προγνωστικά, που ήρθε μόλις στη 17η θέση. Αντίθετα, η Άννα Βίσση ανέτρεψε την παράδοση και μας έβαλε στο Τop-10.
Τι απειλές εκτόξευσε ο Λευκορώσος μετά το τέλος του διαγωνισμού;
«Σε λίγα χρόνια θα επιστρέψω και θα σας δείξω τι αξίζω»! Αυτό ήταν το διάγγελμα του Λευκορώσου, που, ενώ «φλέρταρε» με την κορυφή σύμφωνα με τα γκάλοπ, ήρθε στην αμέσως προηγούμενη θέση από το δικό μας Σαρμπέλ.
Eurovision ήταν και αυτή και πέρασε.
Ο Σαρμπέλ ανέβηκε, λοιπόν, το Σάββατο 12 Μαϊου στη σκηνή του «Χάρτγουελ Αρένα» και πετυχαίνοντας μια ανέλπιστα καλή εμφάνιση και θέση 7η από τις 24 χώρες του τελικού φαίνεται ότι κατάφερε
να «ανάψει» με το μεσογειακό ταμπεραμέντο του τα παγωμένα αίματα του Βορρά. Στην Ελλάδα, βέβαια, τα αίματα από την αρχή «έβραζαν», για διαφορετικούς όμως λόγους.