Τα «Αρίων» βάζουν φωτιές

30.04.2007
Γίνεται να διοργανώνει κάποιος μια μεγάλη γιορτή και ένα από τα παιδιά του να λείπει; Γίνεται! Προς μεγάλη έκπληξη όλων από τη φετινή διοργάνωση των βραβείων «Αρίων» θα απουσιάζει και πάλι η Heaven!
Γίνεται να διοργανώνει κάποιος μια μεγάλη γιορτή και ένα από τα παιδιά του να λείπει; Γίνεται! Προς μεγάλη έκπληξη όλων από τη φετινή διοργάνωση των βραβείων «Αρίων» θα απουσιάζει και πάλι η Heaven! Τι και αν είναι το πρώτο μεγαλεπήβολο σχέδιο που έφερε με τον ερχομό του στο κανάλι του Αμαρουσίου ο Γιάννης Λάτσιος, όπως όλα δείχνουν, η διεύθυνση της εταιρείας αποφάσισε να απέχει.

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο μουσικό θεσμό και για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1. Η 6η, λοιπόν, τελετή απονομής των μουσικών βραβείων «Αρίων» θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ελληνικού και από αυτήν θα απουσιάζει, όπως όλα δείχνουν, το δισκογραφικό τέκνο του Ομίλου ΑΝΤ1. Φυσικά, αναφερόμαστε στη Ηeaven.

Αιτία της αποχής
Πάγιο αίτημα της δισκογραφικής εταιρείας που στεγάζει μερικά από τα πιο εμπορικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού είναι δικαίωμα ψήφου να μην έχει μόνο ένα μικρό δείγμα (περίπου 350 άτομα), που είναι αρμόδιοι συντάκτες και παραγωγοί των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά το ίδιο το κοινό, που τρέχει στα δισκοπωλεία και αγοράζει τις δουλειές των αγαπημένων του καλλιτεχνών. Υπό αυτή την έννοια τα αποτελέσματα θα ήταν και πιο αντικειμενικά αλλά και πιο έγκριτα. «Δεν έχει σημασία που τα έχει αναλάβει ο ΑΝΤ1. Η πολιτική της εταιρείας είναι αυτή όλα τα χρόνια και θα ήταν ασυνέπεια να πει ναι φέτος», μας είπαν από το γραφείο Τύπου του ΑΝΤ1.

Ποιοι θα πάνε και ποιοι όχι
Στην περσινή απονομή οι περισσότεροι καλλιτέχνες της Heaven είχαν υπακούσει στη «γραμμή» της εταιρείας. Και μπορεί η δισκογραφική εταιρεία να λέει «όχι», δεν μπορεί ωστόσο να απαγορεύσει διά ροπάλου στους καλλιτέχνες της να μην πάνε. Φωτεινές εξαιρέσεις, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ραλία Χρηστίδου, που είχε δηλώσει κερδίζοντας το βραβείο της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης: «Όταν σε τιμούν κάποιοι, πρέπει να τους τιμάς κι εσύ», οι οποίες επέλεξαν να παρευρεθούν στην περσινή απονομή των βραβείων στο Μέγαρο Μουσικής.

Τώρα όλοι αναρωτιούνται ποια θα είναι η μεγάλη σταρ που αναζητούν εναγωνίως από το κανάλι και που θα «σηκώσει» το βάρος του τηλεοπτικού show. Κι ενώ όλοι, λόγω ΑΝΤ1, ήλπιζαν σε μια εκρηκτική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή, για να απογειώσει το θέαμα, άνθρωπος του στενότατου περιβάλλοντός της το αποκλείει: «Δεν είναι μόνο η πολιτική της εταιρείας, αλλά και η προχωρημένη κατάσταση της εγκυμοσύνης της στην οποία θα βρίσκεται εκείνη την περίοδο η Δέσποινα».

Ενδιαφέρον προκαλεί ωστόσο φέτος ποια άλλα μεγάλα ονόματα θα εμφανιστούν, εφόσον ακόμη θυμόμαστε τις περσινές απουσίες της superstar Άννας Βίσση αλλά και των «αγαπημένων παιδιών της ελληνικής δισκογραφίας» Αντώνη Ρέμου και Μιχάλη Χατζηγιάννη.