Το... Όσκαρ τους ανήκει

19.03.2009
Μπορεί το «Slumdog Millionaire» να σάρωσε στα φετινά Όσκαρ, σίγουρα όμως το Όσκαρ δημοσιότητας κέρδισαν οι Αντζελίνα Τζολί και Τζένιφερ Άνιστον.

Μπορεί το «Slumdog Millionaire» να σάρωσε στα φετινά Όσκαρ, σίγουρα όμως το Όσκαρ δημοσιότητας κέρδισαν οι Αντζελίνα Τζολί και Τζένιφερ Άνιστον. Όχι για τις λαμπερές εμφανίσεις τους ή τα αμήχανα χαμόγελα, αλλά γιατί ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν τόσο κοντά η μία στην άλλη. Και το κουτσομπολιό φούντωσε στις γειτονιές του Χόλιγουντ!

Από το Μάρτιο του 2005, οπότε και ανακοινώθηκε επίσημα το διαζύγιο του Μπραντ Πιτ από την Άνιστον, η πρώην και η νυν απέφευγαν επιμελώς να συναντηθούν. Όπως οι δικές μας Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή, για τελείως διαφορετικούς όμως λόγους...

Σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ, πολυσύχναστα πάρτι, λαμπερές κινηματογραφικές βραδιές. Οι δύο σταρ του Χόλιγουντ πάντα θα έβρισκαν έναν καλό λόγο για να ακυρώσουν την τελευταία στιγμή, προκειμένου να μην πέσουν η μία πάνω στην άλλη.

Ο χορός των δηλώσεων, πάντως, ξεκίνησε από την Αντζελίνα, η οποία είχε δηλώσει μετά τη γέννηση της κόρης της ότι πριν ο αιώνιος γόης της έβδομης τέχνης χωρίσει από την Άνιστον δεν είχε τίποτα μαζί του.

Η τελευταία με τη σειρά της αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε συνέντευξή της σε μεγάλο γυναικείο περιοδικό της Αμερικής χαρακτήρισε «ξενέρωτο» τον τρόπο με τον οποίο η Αντζελίνα αποκάλυψε λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Μπραντ Πιτ. Η 39χρονη Άνιστον δήλωσε στο περιοδικό ότι η νυν σύντροφος του πρώην της δεν θα έπρεπε να έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το πώς εξελίχθηκε η σχέση της με τον Πιτ στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Mr & Mrs Smith» το 2005, όταν η Άνιστον και ο Πιτ ήταν ακόμη ζευγάρι. «Υπήρχαν λεπτομέρειες που αφορούσαν μετά βεβαιότητας μια εποχή κατά την οποία εγώ δεν γνώριζα τι συνέβαινε», είπε η γνωστή ηθοποιός και συνέχισε: «Αυτές οι λεπτομέρειες για το πώς η Τζολί δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή να πάει στη δουλειά κάθε μέρα ήταν πολύ ξενέρωτες».

Οι δύο σταρ, αν και πάντα κρατούσαν πολύ χαμηλούς τόνους, φρόντιζαν κατ’ ιδίαν η μία να εκτοξεύει τόνους δηλητηρίου προς την άλλη. Καθοριστικό ρόλο έπαιζαν βέβαια κάθε φορά και οι παρατρεχάμενοί τους (στυλίστες, κομμωτές, ατζέντηδες κ.ά.), που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φρόντιζαν να παίζουν καλά το παιχνίδι του «σπασμένου τηλεφώνου» ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Η μοιραία στιγμή

Μια συνάντηση που δεν έγινε ποτέ... Από νωρίς οι παπαράτσι, εντός και εκτός του «Kodak Theater», είχαν υψώσει τις μηχανές τους με την ελπίδα να απαθανατίσουν μια κοινή φωτογραφία της Τζολί και της Άνιστον. Η συνάντηση, όπως πολλοί ανέμεναν, δεν έγινε ποτέ, ωστόσο όταν η Άνιστον ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το ζεύγος Μπραντζελίνα χειροκρότησε θερμά. Η Τζένιφερ ήταν πολύ νευρική, καθώς η απόσταση που τη χώριζε από το ζεύγος, όταν ανέβηκε στη σκηνή, ήταν μόλις μερικά μέτρα. Ξερόβηξε αρκετές φορές, έκανε σαρδάμ, ενώ κάποιες παύσεις δευτερολέπτων στη φωνή της πρόδωσαν την αμηχανία της. Κάποια στιγμή κι ενώ έπαιζαν τα βίντεο, χαμογέλασε στον Μπραντ, χωρίς ωστόσο το βλέμμα της να πέσει και στο διπλανό κάθισμα.

Καρέ καρέ πώς απέφυγε η μία την άλλη

Μπραντ και Αντζελίνα έκαναν δηλώσεις στο red carpet και η Άνιστον βρήκε την ευκαιρία να μπει στο θέατρο από διπλανή πόρτα.

Την ώρα που το ζευγάρι καθόταν στις θέσεις του, η πρώην βρισκόταν στο παρασκήνιο προβάροντας τα κείμενά της.

Μετά τη βράβευση η Άνιστον βρήκε τη θέση της, που απείχε περίπου 15 καθίσματα από αυτά του ζεύγους.

Καθώς Πιτ - Τζολί βγήκαν στο λόμπι μετά το τέλος της τελετής, η Άνιστον παρέμεινε στη θέση της.

Η Άνιστον βγήκε στο Green Room για δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ το ζευγάρι παρέμεινε στο λόμπι συνομιλώντας με άλλους celebrities.

Πιτ και Τζολί αποχώρησαν πρώτοι από το «Kodak Theater» και 10 λεπτά αργότερα ακολούθησε η Άνιστον.

Η Άνιστον πήγε ιδιαίτερα νευρική στο πάρτι του «Vanity Fair», έχοντας συνέχεια το νου της μήπως εμφανιζόταν το ζευγάρι.