Μάρω Λύτρα: "Λατρεύουν να με ξεσκίζουν"

13.03.2009
Συναντήσαμε τη γνωστή τραγουδίστρια στο σπίτι της στην Άνω Γλυφάδα. Μας υποδέχτηκε με τη φόρμα της, χωρίς μακιγιάζ κι έμοιαζε σαν κοριτσάκι. Το αγαπημένο της σκυλάκι στριφογύριζε μες στα πόδια μας,

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συναντήσαμε τη γνωστή τραγουδίστρια στο σπίτι της στην Άνω Γλυφάδα. Μας υποδέχτηκε με τη φόρμα της, χωρίς μακιγιάζ κι έμοιαζε σαν κοριτσάκι. Το αγαπημένο της σκυλάκι στριφογύριζε μες στα πόδια μας, εκείνη το κράτησε στην αγκαλιά της και άρχισε να το φιλάει για να αρχίσουμε τη συνέντευξη. Η αδερφή της μητέρας της, η θεία Νίτσα, ήταν στην κουζίνα και καθάριζε φράουλες, που αρέσουν στη Μάρω. Η τραγουδίστρια φαίνεται ότι βρίσκεται στην καλύτερή της φάση και με την αφοπλιστική της ειλικρίνεια μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ ανοιχτά για όλους και για όλα.

Φέτος βλέπουμε μια νέα Μάρω. Τι άλλαξε αυτή τη χρονιά;

«Έπειτα από δύο χρόνια κυκλοφορεί η νέα μου δισκογραφική δουλειά. Έχει ήδη βγει ένα νέο τραγούδι, το "Κάνεις λάθος", με τον ράπερ TNS, το οποίο μπορεί κανείς να κατεβάσει από το Internet. Άμεσα βγαίνει και το CD μου από τη Heaven με τον τίτλο "Ελπίζω πια σ’ εμένα"».

Πώς είναι η Μάρω 4 μήνες μετά το χωρισμό της από τον Γιάννη Αμανατίδη;

«Άνθρωπος είμαι κι εγώ, στην αρχή πέρασα δύσκολα. Πάντα είναι λίγο δύσκολο, ανεξάρτητα με το ποιος από τους δύο θέλει να χωρίσει. Η απόσταση έπαιξε μεγάλο ρόλο στη σχέση μας. Τώρα όμως είμαι καλά. Κοντρολάρω καλύτερα τον εαυτό μου. Αν ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα, θα ήμουν πολύ πιο καλά».

Θα παντρευόσουν τον Γιάννη; Είχες κάνει όνειρα για μια κοινή ζωή;

«Δεν σκέφτομαι έτσι. Εμείς οι γυναίκες, βέβαια, κάνουμε όνειρα για γάμο, όμως σε μια σχέση είναι δύο οι άνθρωποι και πρέπει να θέλουν το ίδιο πράγμα και οι δύο. Οπότε, δεν κάνω τέτοια όνειρα. Μου αρέσει να ζω το σήμερα, το τώρα».

Σου είχε κάνει πρόταση γάμου ο Γιάννης;

«Είχαμε συζητήσει αν θα είμαστε μαζί. Αλλά γάμους και τέτοια όχι. Είπαμε να ζούμε τη στιγμή και όπου μας πήγαινε... Και μας πήγε εδώ, στο χωρισμό».

Υπάρχει περίπτωση να τα ξαναβρείτε;

«Ποιος ξέρει; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ο Γιάννης προχωράει τη ζωή του και εγώ τη δική μου. Κάθε μέρα είναι μια νέα μέρα. Δεν μπορείς να κάθεσαι σπίτι και να περιμένεις αν θα σε πάρει τηλέφωνο ο πρώην σύντροφός σου ή αν θα γυρίσει πίσω σ’ εσένα. Αυτή η σχέση μου, πάντως, ήταν υγιής. Ο Γιάννης ήταν τίμιος, ειλικρινής».

Στη σχέση σου με τον Κώστα Καραφώτη δεν υπήρχαν αυτά τα στοιχεία;

«Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για τον Καραφώτη. Ήταν... ό,τι ήταν. Αυτή η σχέση ανήκει στο παρελθόν».

Γιατί πιστεύεις ότι όλοι θέλουν να μαθαίνουν για τα προσωπικά σου;

«Δεν ξέρω. Ίσως γιατί είδαν την προσωπική μου ζωή στην τηλεόραση; Εντάξει αυτό συνέβη πριν από πέντε χρόνια. Όμως, συνεχίζουν να θέλουν να ξέρουν και να μου χρεώνουν συντρόφους. Τώρα είπαν για τον ΤΝS, επειδή κάναμε ένα τραγούδι μαζί, αλλά δεν ισχύει τίποτα τέτοιο».

Πριν από λίγες μέρες συναντηθήκατε με τον Κώστα Καραφώτη. Κάποιοι μίλησαν για επανασύνδεση. Τι συμβαίνει τελικά;

«Καμία σχέση... Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επανασύνδεσης. Ποτέ. Τον είδα και δεν αισθάνθηκα τίποτα. Δεν ένιωσα χτυποκάρδι, δεν φτερούγισε η καρδιά μου. Τίποτα. Και είπα στη φίλη μου που ήταν μαζί μου: "Δεν ένιωσα τίποτα". Εκείνη μου είπε: "Αυτό είναι καλό" (Γέλια!)».

Εκείνος πώς αντέδρασε όταν σε είδε;

«Κι αυτός δεν ένιωσε τίποτα. Ήταν πολύ περίεργο το συναίσθημα... Πολύς κόσμος θα ήθελε να είμαστε ξανά μαζί με τον Καραφώτη, όπως συμβαίνει στα παραμύθια. Όμως, δεν γίνεται».

Έχεις μετανιώσει για τη σχέση σου με τον Κώστα Καραφώτη;

«Δεν μετανιώνω. Απλώς δεν θα γυρνούσα ποτέ πίσω. Ούτε εγώ ούτε αυτός. Δεν είχαμε υγιή σχέση με τον Κώστα. Ήταν μια έντονη σχέση σε λάθος στιγμή».

Όταν ο Κώστας τα έφτιαξε με την Κατερίνα, ένιωσες περίεργα;

«Όχι, γιατί τότε εγώ ήμουν με τον Γιάννη. (Γέλια!) Ήμουν πολύ καλά, οπότε δεν με άγγιξε καθόλου. Όταν ήμουν με τον Κώστα, σκεφτόμουν πώς θα νιώσω όταν θα τα φτιάξει με μια άλλη, γιατί εμένα με "έκρυβε". Όλοι το ξέρουν αυτό».

Κάνοντας έναν απολογισμό, θα έλεγες ότι αγάπησες περισσότερο τον Κώστα Καραφώτη ή τον Γιάννη Αμανατίδη;

«Αγάπησα και αγαπώ εμένα πιο πολύ!».

Τώρα που είσαι μόνη σε φλερτάρουν πιο πολύ ή σε φοβούνται;

«Θεέ μου, δεν έχεις ιδέα! Από τότε που χώρισα γίνεται χαμός. Λες και περίμεναν πότε θα χωρίσω. Αν με φλερτάρει κάποιος δεσμευμένος, δεν ασχολούμαι καν. Του κόβω τον αέρα. Πιο πολύ με φλερτάρουν άνθρωποι εκτός του χώρου μου, που δεν το περίμενα. Αν ήθελα, θα μπορούσα να κάνω κάτι. Όμως, δεν θέλω. Είμαι πολύ καλά, δεν έχω την ανάγκη να δώσω τίποτα για να νιώσω. Πολλές φορές η μοναξιά κάνει καλό. Έχω νιώσει μοναξιά όταν ήμουν σε σχέση. Τώρα μου κάνει καλό».

Με ποιους τραγουδιστές θα ήθελες να συνεργαστείς;

«Με τον Αντώνη Ρέμο, τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Νότη Σφακιανάκη και τους Onirama. Σχετικά με τους Onirama και τη συνεργασία μας, βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι χάλασε επειδή ήθελα το δικό μου όνομα να μπει πάνω από το δικό τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δεν συζητήθηκε ποτέ κάποια συνεργασία. Απλώς φοβήθηκα μη νομίσουν τα παιδιά ότι εγώ έδωσα μια τέτοια είδηση. Κάποια στιγμή θέλω πολύ να συνεργαστώ μαζί τους. Μίλησα με τη Σίσσυ Χρηστίδου "που είναι σύντροφος του Θοδωρή Μαραντίνη" και της εξήγησα ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτά τα δημοσιεύματα, και όλα είναι μια χαρά».

Τι πιστεύεις ότι είσαι, τελικά; Ένα σύμβολο του σεξ ή μια γυναίκα που κάθε κοπέλα θα ήθελε να έχει φίλη;

«Νομίζω ότι είμαι λίγο και από τα δύο. Οι γυναίκες πάντως με συμπαθούν πολύ. Όταν ήμουν στην πίστα, το έβλεπα στα μάτια τους ότι με συμπαθούν. Σίγουρα στα πρώτα τραπέζια κοιτάζουν πώς είσαι, αν έχεις κυτταρίτιδα. Όμως, δεν ένιωσα ποτέ να με κοιτάζουν με άσχημο τρόπο. Σίγουρα κάποιοι θα με μισούν. Μισώ κι εγώ μερικούς. Είναι φυσιολογικό».

Έχεις τη φήμη του καλού παιδιού... Πώς είναι δυνατόν να μισείς κάποιον;

«Φυσικά και μπορώ να μισήσω κάποιον. Τι είμαι, η σούπερ γυναίκα; Πού να με δεις όταν με πιάνουν τα νεύρα μου και μου σηκώνεται η τρίχα! Δεν νευριάζω πάντα με κάποιον, μπορεί να νευριάσω και με απλά πράγματα, όπως όλοι. Μπορεί να γίνω υστερική».

Έχεις δεχθεί δώρα από τους άντρες με τους οποίους είχες σχέση;

«Ναι. Ο Γιάννης ήταν πολύ τρυφερός! Μου έκανε δώρα και εκπλήξεις. Δεν έχω δεχτεί ποτέ όμως μια κάρτα ή ένα λουλούδι του Αγίου Βαλεντίνου από κανένα σύντροφό μου».

Σε ενοχλεί όταν σε πλησιάζουν οι θαυμαστές σου ή όταν σε κοιτάζουν στο δρόμο;

«Γιατί να με ενοχλεί; Αυτή είναι η δουλειά μου. Εγώ δεν διάλεξα να είμαι στα φώτα της δημοσιότητας; Πώς γίνεται να θέλουμε μόνο αυτά που μας αρέσουν; Να αγοράζουν οι θαυμαστές μου το CD μου και όταν θέλουν ένα αυτόγραφο, να τους διώχνω;».

Μετά το χωρισμό σου από τον Αχιλλέα επικοινωνήσατε ποτέ ξανά;

«Πρέπει να σας πω ότι ήμουν πολύ ερωτευμένη με τον Αχιλλέα όταν έκανα δεσμό. Όταν έφυγα από τον Καναδά για να πάρω μέρος στο ριάλιτι, ο Αχιλλέας μου είπε: "Ξέρω ότι δεν θα σε ξαναδώ". Μετά το χωρισμό μας δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ. Και με το δίκιο του... Γιατί να μου μιλήσει; Εσύ θα μου μιλούσες αν ήσουν ο Αχιλλέας; Ακόμα κι αν ήθελα να του μιλήσω, δεν έχω το δικαίωμα να τον πάρω στο τηλέφωνο. Ξέρω ότι έχει προχωρήσει τη ζωή του, έχει ξαναπαντρευτεί και είμαι πραγματικά χαρούμενη που είναι καλά».

Πιστεύεις ότι ο γάμος σας ήταν ένα λάθος;

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν λάθη. Όλα όσα γίνονται μπορεί να φαίνονται σαν λάθη, αλλά ήταν γραφτά. Αυτό ήταν το πεπρωμένο μου».

Παρακολουθούσες το «X-Factor»;

«Ναι, μου άρεσε ο Νικόλας, αν και ο Λούκας, για τα ελληνικά δεδομένα, θα βρει πιο εύκολα δουλειά και θα αξιοποιηθεί καλύτερα δισκογραφικά. Ο Θεοφάνους μου άρεσε, τον θαυμάζω πολύ. Απλώς πολλές φορές το παρατραβούσαν οι κριτές με τις αρνητικές κριτικές, αφού απευθύνονταν σε παιδιά που τώρα ξεκινάνε την καριέρα τους. Σκεφτόμουν όταν τους άκουγα: "Μην τους κόβετε τα πόδια. Όχι να λέτε ό,τι σας έρχεται στο κεφάλι μόνο για τα νούμερα και να πληγώνεται ένα παιδί που τώρα ξεκινάει και προσπαθεί. Δεν είναι ανάγκη να σακατέψεις ένα παιδί"».

Τον Νίκο Μουτσινά με την Κατερίνα Ζαρίφη τους έβλεπες στον «Πρωινό καφέ»;

«Δεν τους έβλεπα. Δεν με τραβούσαν. Εγώ έβλεπα και βλέπω την Ελένη. Την αγαπώ. Κάθε πρωί πίνω καφέ βλέποντας την Ελένη. Τη συμπαθώ πολύ και είναι σκορπιός όπως εγώ. Είναι αυθόρμητη και αθώα. Μιλάει όπως εγώ πολλές φορές. Λέει ό,τι νιώθει χωρίς να σκέφτεται. Είμαστε στον κόσμο μας καμιά φορά».

Πιστεύεις ότι μπορεί να σου προκύψει ένας κεραυνοβόλος έρωτας στο μέλλον εκεί που δεν το περιμένεις;

«Πιστεύω ότι όλα μπορούν να συμβούν, και τα καλά και τα άσχημα. Η ζωή μπορεί να φέρει πολλά. Θέλω να πάω καλά στη δουλειά μου, να κλείσω ένα καλό σχήμα. αυτό θέλω τώρα».