Η Kate και ο William έχουν επέτειο γάμου - Τα μυστικά της γαμήλιας τελετής που ίσως δεν ήξερες

29.04.2021
Η Kate και ο William έχουν επέτειο γάμου - Τα μυστικά της γαμήλιας τελετής που ίσως δεν ήξερες
Δέκα χρόνια παντρεμένοι συμπληρώνουν σήμερα (29/4/2020) o πρίγκιπας William και η Kate Middleton. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να ξεχάσεις το υπέροχο φόρεμα Alexander McQueen της Kate, τα φιλιά του ζευγαριού στο μπαλκόνι και τους ενθουσιώδεις γαμήλιους όρκους τους, υπάρχουν ακόμα μερικές λεπτομέρειες για τη μεγάλη τους μέρα, που είναι πιθανόν να μη γνωρίζεις. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες είναι.

Το βασιλικό ζευγάρι δεν λυπήθηκε τα χρήματα. Ο γάμος του Will και της Kate κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο τα λουλούδια κόστισαν 700.000 ευρώ, τα δύο κέικ έφτασαν στα 70.000 ευρώ, ενώ το φόρεμα της Kate κόστισε κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ.

Η ημερομηνία του γάμου τους θεωρείται εθνική εορτή. Η Will και η Kate παντρεύτηκαν στο Westminster Abbey στις 29 Απριλίου 2011. Η ημερομηνία κηρύχθηκε εθνική εορτή η οποία επεκτάθηκε στα βρετανικά εδάφη, συμπεριλαμβανομένων των Βερμούδων, των νησιών Turks και Caicos και των Νήσων Φώκλαντ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που "διαβάζοντας τα χείλη" του πρίγκιπα κατάλαβαν ότι τα λόγια που είπε στην Kate του μόλις εκείνη έφτασε κόντά του ήταν "Τα καταφέραμε" (We made it) αρχικά και "Είσαι όμορφη", (You are beautiful).

Απίστευτα κεφάτος ο γαμπρός στράφηκε προς τον πεθερό του, λέγεται ότι αστειεύτηκε μαζί του λέγοντας: "Υποτίθεται ότι θα ήμασταν οικογενειακά" (We' re supposed to have a family affair).

Η Kate έκανε μόνη της το μακιγιάζ της. Η Δούκισσα πήρε μαθήματα μακιγιάζ από την makeup artist, Arabella. Ο διοργανωτής γάμων Mark Niemierko είπε παλαιότερα στο People: «Είχε κάνει τρία ή τέσσερα μαθήματα με την Kate στο ιδιωτικό της διαμέρισμα στο Τσέλσι και είχε πάει επίσης με απόλυτη μυστικότητα στο Clarence House. Η Arabella είχε προγραμματίσει να πάει και την ημέρα του γάμου, αλλά δεν χρειάστηκε, επειδή η Kate ήταν άνετη και σίγουρη να το κάνει μόνη της».

Τα δέντρα της τελετής βρήκαν ένα ευτυχισμένο σπίτι. Οι διάδρομοι του Αβαείου του Westminster ήταν επενδεδυμένοι με εγγλενούς (αγγλικοί σφένδαμοι), οι οποίοι μεταφυτεύτηκαν την επόμενη μέρα στο εξοχικό σπίτι του Πρίγκιπα Καρόλου στην Ουαλία.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και σχετικά με τη στιγμή που ο Γουίλιαμ πέρασε στο δάχτυλο της καλής του, τη βέρα της. Τα πλάνα εστίασαν στα χέρια του ζευγαριού για να καταγράψουν το γεγονός, αλλά το δαχτυλίδι, πολύ απλά, δεν ήθελε να μπει… Χρειάστηκε αρκετή –και εμφανή- πίεση από τον γαμπρό για να μπει τελικά η βέρα στο δάχτυλο της νύφης.

Για τη δεξίωση του γάμου της, η Kate φόρεσε ένα δεύτερο φόρεμα επίσης σχεδιασμένο από τη Sarah Burton του οίκου Αlexander McQueen που είχε υπογράψει και το νυφικό της.

Η Kate έμεινε στην παράδοση και φορούσε κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεισμένο και κάτι μπλε. Μερικές από τις δαντέλες στο φόρεμα του Alexander McQueen ήταν παλιές, τα σκουλαρίκια της ήταν γαμήλιο δώρο από τους γονείς της, δανείστηκε την τιάρα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β και είχε μια μπλε κορδέλα ραμμένη στο φόρεμά της.

Το βασιλικό ζευγάρι δεν λυπήθηκε τα χρήματα. Ο γάμος του Will και της Kate κόστισε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο τα λουλούδια κόστισαν 700.000 ευρώ, τα δύο κέικ έφτασαν στα 70.000 ευρώ, ενώ το φόρεμα της Kate κόστισε κάτι παραπάνω από 400.000 ευρώ.

Και φυσικά ήρθε η στιγμή του φιλιού. Λέγεται ότι η Kate αναφώνησε ένα "Θεέ μου" (Oh my God) όταν βγήκε στο μπαλκόνι μην πιστεύοντας τη λαοθάλασσα που έβλεπε από κάτω. Το ζευγάρι στράφηκε ο ένας στον άλλο και έκαναν τη χάρη στον κόσμο που ξεροστάλιαζε τόση ώρα. Δεν τους ευχαρίστησε όμως και επανέλαβε την κίνηση λίγο καλύτερα, για να επιστρέψει αμέσως μέσα στο παλάτι και στις δεξιώσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν αμέσως.

Η Ellie Goulding τραγούδησε στο γάμο τους. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια ερμήνευσε τη δική της εκδοχή του «Your Song» του Elton John, για τον πρώτο χορό του ζευγαριού. Ενώ παρακολουθούσε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το 2016, αποκάλυψε για εκείνη τη μέρα, ότι «ήμουν τόσο νευρική, τα χέρια μου έτρεμαν».

Ο γάμος παρακολουθήθηκε από δισεκατομμύρια τηλεθεατών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον βασιλικό γάμο. Σχεδόν 23 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στις ΗΠΑ, παρακολούθησαν το γάμο σε δίκτυα όπως το CNN, το NBC, το ABC, το Telemundo και το CBS.

Κουμπάροι του ζεύγους τα αδέλφια τους, Harry και Pippa, η οποία παρεμπιπτόντως έκλεψε λίγη από τη "δόξα" της νύφης με το κολλητό φόρεμα που φορούσε.

Οι στολές του Will και του Harry ήταν αντι-ιδρωτικές. Η στρατιωτική ενδυμασία των αδελφών ήταν κατασκευασμένη με υλικά που δεν επηρεάζονται από τον ιδρώτα, με σκοπό να διατηρούνται δροσερά καθ 'όλη τη διάρκεια της τελετής.

Τελευταία τροποποίηση στις 29.04.2024 - 18:00