Ο Μπεν Άφλεκ βγήκε από την κλινική αποτοξίνωσης και μιλά δημόσια γι' αυτό

15.03.2017
Ο ίδιος ο διάσημος ηθοποιός παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού και ότι μόλις τώρα ολοκλήρωσε την θεραπεία του. Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει, ελπίζουμε όμως να είναι η τελευταία.

Το οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσε ο Μπεν Άφλεκ δεν ήταν και το καλύτερο, όπως έχει πει και ο ίδιος στο παρελθόν. Ο πατέρας του ήταν ο ίδιος αλκοολικός και τον έβλεπε σε όλη του την παιδική ηλικία να «παλεύει» με την ασθένεια. Ο γάμος των γονιών του ήταν ιδιαίτερα προβληματικός με αποτέλεσμα ο ίδιος να θεωρεί το διαζύγιό τους όταν ήταν 12 ετών ανακουφιστικό: «Για να είμαι ειλικρινής, ο γάμος τους ήταν τόσο κακός ώστε θυμάμαι πώς όταν χώρισαν ένιωσα ανακούφιση» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή της εφηβείας τον στήριξαν ο Ματ Ντέιμον και ο αδερφός του Κέισι, ωστόσο είχε ήδη ξεκινήσει να πίνει. Όταν μετά ήρθαν τα χρόνια της δόξας σταμάτησε για λίγο, ωστόσο ξανάρχισε και το 2001 μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το αλκοόλ «Όταν είσαι νέος κάνεις λάθη και μαθαίνεις από αυτά. Εγώ απλώς έκανα τα δικά μου μπροστά σε όλους τους άλλους», δήλωσε τότε. Η γνωριμία και ο γάμος του με την Τζένιφερ Γκάρνερ τον βοήθησε να μείνει νηφάλιος για αρκετά χρόνια.

Ωστόσο μετά τον χωρισμό τους το 2015 ο 44χρονος ηθοποιός ξανάρχισε το αλκοόλ. Προσπάθησε ξανά το κόψει, μάλιστα λέγεται ότι τον Ιανουάριο του 2017 εθεάθη στο Λος Άντζελες με μια ξανθιά γυναίκα, που παρά τις φήμες που τον ήθελαν να έχει δεσμό μαζί της, φαίνεται ότι ήταν κάποια από την ομάδα απεξάρτησης που τον επέβλεπε ώστε να μην παρεκτραπεί. Ακόμη και στην απονομή των Όσκαρ φέτος όπου κέρδισε ο αδερφός του Κέισι Άφλεκ το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου, είχε δίπλα του συνεχώς έναν άντρα, ο οποίος επίσης ήταν από την ομάδα απεξάρτησης προκειμένου να τον στηρίξει.

Και ερχόμαστε στα χτεσινά γεγονότα όπου ο ίδιος ο ηθοποιός με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ανακοινώνει ότι μόλις ολοκλήρωσε τη θεραπεία του και ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για χάρη των τριών παιδιών του:

«Μόλις ολοκλήρωσα τη θεραπεία μου για την εξάρτησή μου στο αλκοόλ, κάτι με το οποίο πάλεψα στο παρελθόν και το οποίο θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω και στο μέλλον. Θέλω να ζήσω τη ζωή μου όσο πιο ολοκληρωμένα μπορώ και να είμαι ο καλύτερος πατέρας που μπορώ. Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ντροπή να δέχεσαι βοήθεια όταν την χρειάζεσαι, και να είσαι μια πηγή δύναμης για οποιονδήποτε εκεί έξω χρειάζεται βοήθεια, αλλά φοβάται να κάνει το πρώτο βήμα. Είμαι τυχερός που έχω την αγάπη της οικογένειάς μου και των φίλων μου, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας των παιδιών μου Τζεν, η οποία με υποστήριξε και ενδιαφερόταν για τα παιδιά μας όταν εγώ έκανα τη δύσκολη αυτή δουλειά που έπρεπε. Αυτό ήταν το πρώτο από τα πολλά βήματα που έπρεπε να γίνουν προς μια θετική ανάρρωση». Αυτά είπε ο Μπεν και αν θέλεις δες την ανάρτησή του πιο κάτω.