Από τη δουλειά στην τηλεόραση δεν πλούτισα

12.10.2016
Η παρουσιάστρια του «Σου-Κου» μιλά για τους νέους της συνεργάτες στην εκπομπή του ΑΝΤ1 που άλλαξε ώρα προβολής, λέει «όχι» στην gossip θεματολογία και στις λογικές του ανταγωνισμού & αποκαλύπτει πως η «επικοινωνία» που αισθάνεται ότι έχει με τον πατέρα της, ο οποίος έφυγε πέρυσι από τη ζωή, την παρηγορεί σε δύσκολες στιγμές.

Λοιπόν, αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ένα Σαββατοκύριακο με «Σου-Κου»! Ξεκίνησες με τη νέα σου παρέα. Εχεις άγχος;

Καλά πλάκα κάνεις; Εννοείται πως έχω άγχος, και άγχος έχω, και αγωνία έχω, και τα πάντα έχω !

Εισαι αγχώδης; Τρελαίνεσαι;

Είμαι τόσο αγχώδης που μπορώ να έχω άγχος γιατί αναπνέω, γιατί περπατάω, για τα πάντα (γέλια).

Οπότε κάθε φορά που ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για να βγεις αέρα, λιποθυμάς;

Οχι, αλλά τρέμουν τα χέρια μου και η καρδιά μου πάει να σπάσει, πράγμα που βιώνω και αυτό το Σαββατοκύριακο που ξεκινήσαμε.

Δεν υπάρχει κάποια σκέψη που να σου χαρίζει έστω και λίγα δευτερόλεπτα ηρεμίας;

Υπάρχει...

Θα μου αποκαλύψεις ποια είναι αυτή;

Ο μπαμπάκας μου! Κοιτάω ψηλά και νιώθω πως με βλέπει εκείνη την ώρα και εύχεται για μένα...

Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν έχεις ξεπεράσει ακόμα την απώλεια του μπαμπά σου.

Μα δεν πρόκειται να την ξεπεράσω ποτέ! Απλά μαθαίνεις να ζεις και να πορεύεσαι με αυτή την απώλεια.

Και, αλήθεια, πιστεύεις πως έχεις μία ιδιαίτερου τύπου επικοινωνία με τον μπαμπά σου;

Ναι, μα έρχεται και στα όνειρά μου...

Μήπως έχεις την ανάγκη να πιστέψεις πως επικοινωνείτε και απλά αυτή η ανάγκη σου αποτυπώνεται στα όνειρά σου;

Οχι, γιατί κάθε φορά που έρχεται, συμβαίνουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή μου. Δεν σ' το λέω τυχαία. Ομως, όπως και να `χει, όλο αυτό είναι μεγάλη παρηγοριά για μένα.

Εχεις και τη μαμά σου, όμως, που τη λατρεύεις και σε λατρεύει. Την απώλεια του μπαμπά, ποια την χειρίζεται πιο ψύχραιμα;

Η μαμά μου! Η μανούλα μου! Εγώ είμαι μοναχοπαίδι. Δεν έχω δυστυχώς αδέλφια και έτσι δεν μοίρασα την αγάπη μου. Ολη την αγάπη μου την είχα «ακουμπήσει» πάνω στους γονείς μου, γι' αυτό κι όλο αυτό τώρα με τον μπαμπά μου μπορεί να πονάει τόσο πολύ.

Υπάρχουν στιγμές που να σου λείπει ακόμα πιο πολύ;

Οταν πηγαίνω στη λατρεμένη μου Κεφαλονιά... Εκεί, την ώρα που το καράβι φτάνει στο λιμάνι, ασυναίσθητα ψάχνω για κάποια δευτερόλεπτα να τον βρω στην προβλήτα, γιατί εκεί με περίμενε πάντα!

Και επειδή τη βαρύναμε πολύ την κουβέντα, ας πάμε στα τηλεοπτικά. Ολο το καλοκαίρι γραφόταν πως το «Σου-Κου» θα πάει μεσημέρι και εσύ δεν ήξερες τίποτα;

Ετσι δεν συμβαίνει πάντα; Ο ενδιαφερόμενος δεν το μαθαίνει τελευταίος (γέλια); Η αλήθεια είναι πως ενώ υπήρχε όλη αυτή η φιλολογία, προσωπικά κλήθηκα και έκανα τις πρώτες συζητήσεις μου με το κανάλι στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, μη σου πω!

Και; Ποιες ήταν οι πρώτες σου αντιδράσεις μόλις άκουσες πως πας μεσημέρι;

Εκανα τον σταυρό μου... Εκανα τον σταυρό μου, γιατί ουσιαστικά μου ανακοίνωναν οι άνθρωποι του καναλιού πως θα έχω και φέτος εκπομπή, δηλαδή, δουλειά.

Αν μπορούσες να επιλέξεις, θα έμενες πρωί;

Αγαπώ τις αλλαγές, δεν με φοβίζουν, οπότε δεν το έχω σκεφτεί αυτό για να σου το απαντήσω. Ομως, αν με ρωτάς ή αν εννοείς αν το ζήτησα εγώ να αλλάξω ώρα προβολής, σου λέω ότι δεν το ζήτησα!

Το «Σου-Κου» πλέον είναι μεσημεριανό και έρχεται αντιμέτωπο με τα «Αποκαλυπτικά». Μία εκπομπή που βρίσκεται στον αέρα Σαββατοκύριακο εδώ και 4 χρόνια και έχει χτίσει μία δυνατή σχέση με τους τηλεθεατές. Αυτή η αναμέτρηση δεν σε φοβίζει;

Οχι, και σου απαντώ με ειλικρίνεια... Μωρέ, δεν είμαι ανταγωνιστικός τύπος και δεν αντιμετωπίζω τα πάντα σαν την... απόλυτη αναμέτρηση. Δεν είμαι χαζή, φυσικά και θέλω να πάμε καλά, αλλά μέχρις εκεί. Κυρίως σε τέτοιες εποχές που μιλάμε είναι χαρά να υπάρχουμε όλοι παρέα. Είναι χαρά να υπάρχουν προγράμματα και να μπορούν οι τηλεθεατές να επιλέξουν ό,τι τους αρέσει καλύτερα. Είναι χαρά να έχουμε όλοι δουλειά!

Επειδή όλο το καλοκαίρι γράφτηκαν διάφορα σε σχέση με τη θεματολογία που θα έχεις φέτος και επειδή έγινε μεγάλος ντόρος για το αν θα κάνεις κι εσύ μία έντονα gossip εκπομπή επειδή θα πας μεσημέρι. Gossip θα κάνεις;

Εσύ έτσι όπως με ξέρεις, πιστεύεις ποτέ πως θα μπορούσα να παρουσιάσω μία gossip εκπομπή; Αφού μου είναι αδύνατον να υποστηρίξω μία τέτοια εκπομπή. Δεν μου πάει, δεν το `χω. Οπότε, όχι, gossip εκπομπή δεν θα κάνω.

Και τι εκπομπή θα είναι το μεσημεριανό «Σου-Κου»;

Θα είναι μία εκπομπή κανονική, θα έχει λίγο απ' όλα. Θα έχει ένα μικρό κομμάτι σχολιαστικό όπως έχουν όλα τα ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, θα έχει μαγειρική, θα έχει πολλά γυναικεία θέματα, τα οποία αγαπώ, θα έχει συνεντεύξεις, θα έχει παιχνίδια...

Θα έχει και... φάρσες; Γιατί λόγω της παρουσίας του Δημήτρη Ουγγαρέζου, επίσης κάτι τέτοιο ακούστηκε.

Οχι, δεν θα έχουμε φάρσες. Φάρσες άλλωστε γίνονται τα τελευταία χρόνια διαρκώς, άρα γιατί να μπούμε κι εμείς σε αυτήν τη λογική;

Ούτε το «Ougachallenge» θα λειτουργήσει ως ενότητα μέσα στην εκπομπή.

Οχι, όχι... Απ' όσο ξέρω, αυτό έχει αποφασιστεί. Το «Ougachallenge» στήνεται αυτή την εποχή κανονικά, για να έρθει αυτόνομο στους δέκτες μας.

Αλήθεια, η συνεργασία σου αυτή με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο πώς προέκυψε;

Ξαφνικά, όπως προκύπτουν τα πάντα στην τηλεόραση. Αλλωστε, είναι στο τηλεοπτικό μου κάρμα να περνάω από σαράντα κύματα (γέλια). Με τον Δημήτρη (Ουγγαρέζο) δεν γνωριζόμασταν καλά, και δεν σου κρύβω πως ως άνθρωποι και ως στυλ είμαστε πολύ μακριά. Οσο περνά ο καιρός, τόσο γνωριζόμαστε και τόσο το απολαμβάνουμε. Θαρρώ πως θα περάσουμε έναν υπέροχο χειμώνα.

Δηλαδή, με τον Νίκο Μουτσινά ταίριαζες καλύτερα;

Με τον Νίκο ήταν αλλιώς... Με τον Νίκο ήμουν πιο κοντά σε πολλά πράγματα. Για πολλά πράγματα οι απόψεις μας και η φιλοσοφία μας ταυτιζόταν. Ομως, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Πάντα μία νέα συνεργασία, σου ανοίγει την πόρτα για να βαδίσεις σε νέους δρόμους, και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Φέτος στο «Σου-Κου» έχουμε ακόμα ένα νέο πρόσωπο. Μαζί σας είναι και ο Χρήστος Νέζος.

Και είμαι πανευτυχής γι' αυτό. Τον Χρήστο τον γνωρίζω χρόνια, έχουμε γελάσει πάρα πολύ παρέα και όλο αυτό το κέφι του και τη θετική του ενέργεια τη χρειαζόμαστε. Και εγώ και ο Δημήτρης (Ουγγαρέζος), όπου οι δυο τους είχαν μία θεότρελη συνεργασία στο Mega.

Η Μαρία και οι «τρεις σωματοφύλακες», γιατί την παρέα συμπληρώνει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Καλά, ο Λάμπρος είναι πια... αρραβωνιαστικός μου. Είναι οικογένεια για μένα, είναι η ασφάλειά μου. Το ομολογώ, του έχω αδυναμία (γέλια).

Εσείς καλά ξεκινήσατε εκεί στον ΑΝΤ1, όμως, για τον Alpha, το Star, το Epsilon και για πολλά ακόμη μικρότερα κανάλια, ο τηλεοπτικός χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα λίαν συντόμως όλοι θα έρθουν αντιμέτωποι με το μαύρο...

Δεν ξέρω τι να πω... Είναι ανατριχιαστικό και απίστευτα φοβιστικό ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Και θα σου ομολογήσω κάτι. Προσωπικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού είχα άγνοια κινδύνου. Πες με αφελή, πες με αισιόδοξη, θεωρούσα πως ό,τι άκουγα με κάποιο τρόπο δεν θα γινόταν.

Οταν έμαθες ότι ο ΑΝΤ1 ήταν από τα κανάλια που πήραν άδεια, αισθάνθηκες ανακούφιση;

Από τη μια μεριά αισθάνθηκα χαρά, γιατί και για μένα όπως και για εκατοντάδες άλλους συναδέλφους και τεχνικούς η τηλεόραση είναι θέμα βιοπορισμού. Αισθάνθηκα, λοιπόν, χαρά γιατί δεν έχανα τη δουλειά μου. Γιατί δεν θα ερχόμουν αντιμέτωπη με τη στιγμή που κάποιοι ένα πρωί θα μου άρπαζαν την αγάπη μου, θα μου άρπαζαν τη δουλειά μου. Από την άλλη μεριά, όμως, από την ημέρα που έγινε η πλειοδότηση και όλη η υπόθεση αυτή πήρε τον δρόμο που πήρε, έχω διαρκώς έναν κόμπο και στο στομάχι και στον λαιμό.

Οσοι βρίσκονται μπροστά από τις κάμερες και τα φώτα δεν πάει να πει πως έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα και πως έχουν γίνει πλούσιοι. Υπάρχουν κι αυτοί, αλλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Σε ό,τι με αφορά, εννοείται πως δεν είμαι πλούσια. Δεν έχω γίνει πλούσια γιατί δουλεύω στην τηλεόραση. Και για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής, ποτέ δεν θέλησα να γίνω πλούσια, ποτέ δεν ζήλεψα τα πλούτη. Αυτό που αναζητούσα πάντα ήταν μία αξιοπρεπή ζωή και, δόξα τω Θεώ, για την ώρα μπορώ και ζω αξιοπρεπώς. Και αυτό είναι κάτι που το κέρδισα με πολλή δουλειά και προσπάθεια, δεν μου χαρίστηκε τίποτα.

Στενοχωρήθηκα που έφυγε ο Νίκος

Σε πλήγωσε που ο Νίκος Μουτσινάς αποφάσισε να φύγει;

Οχι, δεν πληγώθηκα, όμως, ναι στενοχωρήθηκα, γιατί του είχα και του έχω μεγάλη αδυναμία. Ομως, από τη στιγμή που ήθελε να μη βρίσκεται στο πρωινό, δεν μπορούσα να τον κρατήσω με το ζόρι!

Θα σου λείψει;

Φυσικά και θα μου λείψει, και μου λείπει ήδη... Και δεν μου λείπει μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την εκπομπή, μου λείπει γιατί, επειδή και οι δύο τρέχουμε πανικόβλητοι, δεν έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε τόσο συχνά.

Μόνο καλά έχεις να θυμάσαι από τη συνεργασία σας; Γιατί δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου.

Σε ό,τι με αφορά, μόνο καλά θυμάμαι από αυτήν τη συνεργασία. Αλλωστε, δεν λειτουργούμε όλοι το ίδιο με όλους τους ανθρώπους. Εχει να κάνει με το τι σου βγάζει και ο άλλος, με το αν ταιριάζεις μαζί του, με πολλά πράγματα. Και εμείς με τον Νίκο περάσαμε μία υπέροχη χρονιά χεράκι χεράκι. Τον Νίκο τον έχω πάντα στην καρδιά μου και το σπίτι μου είναι πάντα ανοιχτό για εκείνον, όπως κι εκείνος έχει ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του με τόση αγάπη και για μένα.

Info: Τη φετινή σεζόν η εκπομπή «Σου-Κου» άλλαξε ώρα και προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στη 1.45 μ.μ. στον ΑΝΤ1. Στο πλευρό της Μαρίας Μπεκατώρου βρίσκονται ο Δημήτρης Ουγγα? ρέζος, ο Χρήστος Νέζος και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ