Το σπίτι της Μίνας Ορφανού είναι γεμάτο... τέχνη [photos]

14.10.2015
Αγιογραφίες, έργα τέχνης, κλασική ως επί το πλείστον διακόσμηση και τα πάντα μελετημένα ακόμη και στην τελευταία τους λεπτομέρεια.

Αγιογραφίες, έργα τέχνης, κλασική ως επί το πλείστον διακόσμηση και τα πάντα μελετημένα ακόμη και στην τελευταία τους λεπτομέρεια. Ο λόγος για το σπίτι της ηθοποιού Μίνας Ορφανού στα νότια προάστια της Αττικής που παρουσιάζει η εφημερίδα Espresso.

«Ο πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά είμαι και διακοσμήτρια. Όποτε έχω κέφι και ελεύθερο χρόνο από τις άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, στήνω μαγαζιά και φτιάχνω εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σπιτιών» αναφέρει η Μίνα Ορφανού στην εφημερίδα «Espresso» και συνεχίζει: «Για μένα το σπίτι πρέπει να έχει καταρχάς καλή ενέργεια, να μη σε κουράζει ούτε να σε ταλαιπωρεί, να νιώθεις άνεση και ασφάλεια μέσα σ' αυτό, να είναι ένας χώρος που αγαπάς και σέβεσαι. Εγώ το λατρεύω το σπίτι μου. Ζω εδώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχω ρίξει πολύ προσωπική εργασία σε κάθε δωμάτιο, ώστε να δημιουργήσω ξεχωριστές γωνιές με ιδιαίτερα έπιπλα και αντικείμενα».

Η Μίνα Ορφανού άλλαξε τα πάντα μόλις μπήκε στο συγκεκριμένο σπίτι. «Με το που μετακόμισα "μεταμόρφωσα" τα έπιπλά μου με την τεχνοτροπία της πατίνας. Επίσης, άλλαξα όλους του πίνακές μου. Έκρυψα τους παλιούς και φιλοτέχνησα μια σειρά από θρησκευτικές εικόνες που παραπέμπουν στην εποχή του Βυζαντίου, οι οποίες είναι φτιαγμένες με φύλλα χρυσού 18 καρατίων και πολύτιμες πέτρες, όπως μαργαριτάρια, ρουμπίνια και σμαράγδια. Δεν σκέφτομαι βέβαια να έχω για πάντα αυτές τις εικόνες στον τοίχο του σαλονιού μου. Πέρα από το γεγονός ότι είμαι Δίδυμος και βαριέμαι εύκολα, τα συγκεκριμένα έργα τέχνης θα εκτεθούν σύντομα και στόχος μου είναι φυσικά να πωληθούν» αναφέρει η γνωστή ηθοποιός.