Συγκλονιστική Χαρούλα Αλεξίου: η μάχη με τον καρκίνο στο στήθος

16.09.2015
Μια συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε η Χαρούλα Αλεξίου για την περιπέτεια της υγείας της με τον καρκίνο στο στήθος έκανε η Χαρούλα Αλεξίου στο πλαίσιο παρουσίασης του προγράμματος στήριξης των ασθενών οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο, «Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αλλά και στον απλό κόσμο που παρακολούθησε την παρουσίαση του προγράμματος, η τραγουδίστρια αποκάλυψε τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού, μετά από μια εξέταση ρουτίνας.

«Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει. Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου.

Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες», τόνισε η Αλεξίου.

Όπως τόνισε η μεγάλη ερμηνεύτρια, η ίδια ήταν τυχερή και διέγνωσε το πρόβλημα στο ξεκίνημά του αποφεύγοντας τις χημειοθεραπείες σε αντίθεση με άλλες γυναίκες ενώ αποκάλυψε πως από την ίδια ασθένεια, μάστιγα πλέον για τις γυναίκες, έχασε και τη μητέρα της.

«Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα.

«Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου».

Τα σεμινάρια του προγράμματος θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 17:30-20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami.Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

To πρόγραμμα στηρίζει η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, ενώ ως πρόσωπο της καμπάνιας πρωταγωνιστεί η performingartist Λίντα Καπετανέα.