Κραουνάκης: «Ποτέ δεν είπα τη φράση "Οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι"»!

14.12.2014
Πρόσφατες δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη προκάλεσαν σάλο κι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναγκάστηκε να βγει και να κάνει διευκρινιστική δήλωση. Την... απολογία του, την έκανε στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» θέλοντας να δώσει μία και καλή τέλος σε όσα λέγονται και γράφονται.

Πρόσφατες δηλώσεις του Σταμάτη Κραουνάκη προκάλεσαν σάλο κι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναγκάστηκε να βγει και να κάνει διευκρινιστική δήλωση.

Την... απολογία του, την έκανε στην εκπομπή «Ο κόσμος ανάποδα» θέλοντας να δώσει μία και καλή τέλος σε όσα λέγονται και γράφονται.

«Στη ροή της κουβέντας είπα σε σχέση με τις μικρές μας ζωές τις ανθρώπινες, αν σκεφτούμε ότι τα χρόνια που ελευθερώθηκε αυτός ο άγιος τόπος, είναι πολύ λίγα» εξήγησε στη Σοφία Τσίπα και συνέχισε: «Ίσως ο τρόπος δεν ήταν διευκρινιστικός, ποτέ δεν είπα τη φράση "οι Μακεδόνες είναι Βούλγαροι". Αν μου πέρναγε από το μυαλό εκείνη τη στιγμή ότι θα πείραζε ανθρώπους δικούς μου, μπορεί και να μην το διατύπωνα».

Εξάλλου, όπως είπε, η σχέση του με την Βόρεια Ελλάδα και το ελληνικό στοιχείο που την πλημμύρισε μετά τις μετακινήσεις πληθυσμών είναι ισχυρότατη. «Ο παππούς μου ο Σταμάτης ήταν ίλαρχος. Εφερε από τη Μικρά Ασία την ίλη στην απελευθερωμένη Θεσσαλονίκη και γύρισε με τραύμα 49 ετών. Η μάνα μου γεννήθηκε στον Κυπρίνο Ορεστιάδας», όπως ανέφερε.

«Μια κυβέρνηση που βριζόταν σαν τα χειρότερα σκυλιά πριν τέσσερα χρόνια και τακιμιάσανε εγκληματίες! Νομίζεις δεν είναι αυτός ο λόγος που έστρεψε η ΝΔ και όλα της τα τσιράκια τη Βόρεια Ελλάδα να θέλει να με σκοτώσει;», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κραουνάκης.

Απέδωσε μάλιστα στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση τη στοχοποίησή του: «Δεν τους έχω αφήσει σε χλωρό κλαρί, θα μου έβρισκαν μια τρύπα να μου την πέσουν. Δεύτερον, ξέρουν την τεράστια αγάπη που μου έχει όλη η Βόρεια Ελλάδα. ... Το ότι αυτό το πράγμα διαχειρίστηκε από ένα κόμμα εξουσίας με αυτόν τον γελοίο κατά τη γνώμη μου τρόπο νομίζοντας ότι έτσι χτυπάει τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι το αντίπαλο δέος και μάλιστα κουνώντας το δάχτυλο να με μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ...».

Η σχέση του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσης, κατά τον ίδιο, δεν είναι αυτή που έχει προβληθεί από τα ΜΜΕ: «Όταν είδα το όνομά μου στη λίστα φίλων ΣΥΡΙΖΑ έκανα ολόκληρη εκπομπή στο Κόκκινο που έσπασαν τα τηλέφωνα από τους Συριζαίους. Είπα δεν θα με βάζετε σε καμία λίστα εμένα! Τέλος!», όπως είπε.