Τζον Τραβόλτα: Μια ζωή γεμάτη σεξουαλικά σκάνδαλα

10.05.2012
Σίγουρα δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής του ο διάσημος ηθοποιός που βλέπει το θέμα της σεξουαλικότητάς του να γίνεται πρώτο θέμα στα παγκόσμια ΜΜΕ. Όχι, βέβαια ότι είναι η πρώτη φορά.


Ο Τζον Τραβόλτα (John Travolta) έχει να αντιμετωπίσει δύο μηνύσεις από μασέρ που τον κατηγορούν ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά και ζητούν υπέρογκα ποσά ως αποζημίωση, ενώ ο δικηγόρος –που σημειωτέον εκπροσωπεί και τους δύο- υποστηρίζει ότι τον έχουν προσεγγίσει άλλοι 100 (!) άντρες με παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν.

Ο ίδιος ο 58χρονος σταρ φαίνεται απαθής στις κατηγορίες αρνούμενος τα πάντα μέσω του δικηγόρου του ο οποίος υποστηρίζοντας ότι το όλο θέμα είναι "σενάριο επιστημονικής φαντασίας", απειλεί επίσης με μηνύσεις.

Οι φήμες για τη σεξουαλικότητα του Τραβόλτα ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή της καριέρας του, υποστηρίζοντας ότι την έχτισε ανταποδίδοντας σεξουαλικές χάρες στους ισχυρούς της σόουμπιζ, ενώ χαρακτηρίζοντάς τον "κρυφο-γκέι" θεωρούν ότι ο γάμος του με την Κέλι Πρέστον (Kelly Preston) το 1991 ήταν κανονισμένος από την εκκλησία της σαϊεντολογίας ως "στάχτη στα μάτια".

Ακόμη και μετά τον γάμο του βέβαια, οι κακές γλώσσες δεν άρχισαν να λένε τα δικά τους, υποστηρίζοντας φυσικά ότι "είχαν την ανάλογη τροφή".

Το 1998 ένα πρώην μέλος της εκκλησίας του, κατηγόρησε τον Τραβόλτα ως ομοφυλόφιλο σε μια δίκη που δεν έγινε ποτέ, ενώ το 2001 ένα στέλεχος επιχείρησης "μαρτύρησε" ότι ο σταρ είχε προσπαθήσει να τον "ψωνίσει" μέσα στο γυμναστήριο.

Ακούστηκαν και άλλα πολλά, αλλά το πιο "σοβαρό" από όλα προέκυψε όταν το 2006 ο γνωστός ηθοποιός εθεάθη να φιλά στο στόμα έναν άντρα λίγο πριν ανέβει στο αεροπλάνο του στον Καναδά.

"Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να μου κάνει κακό", υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια η Τζον Τραβόλτα, ο οποίος συνεχίζει να χαμογελά, έχοντας πάντα στο πλευρό του την πιστή σύζυγο.

Το ζήτημα βέβαια, τώρα επανέρχεται δριμύτερο καθώς οι δύο –πρώτοι- άντρες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση φαίνεται να έχουν και αποδείξεις για τα λεγόμενά τους.

Μια φωτογραφία και μια απόδειξη εστιατορίου που τοποθετεί τον Τραβόλτα στη Νέα Υόρκη τη μέρα του πρώτου υποτιθέμενου περιστατικού που συνέβη στο Λος Άντζελες, αποτελούν τα βασικά στοιχεία στα οποία ο ηθοποιός στηρίζει την υπεράσπισή του. Και αυτά όμως, ο Οκόρι Οκορόχα (Okorie Okorocha), δικηγόρος των δύο μασέρ, υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να ανασκευάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του RadarOnline το δεύτερο περιστατικό συνέβη στην Ατλάντα στις 28 Ιανουαρίου όπου ο Τραβόλτα έμενε στον 15ο όροφο πολυτελούς ξενοδοχείου και ζήτησε έναν μασέρ στο δωμάτιό του, ως "κύριος Γουάιτ".

Το "θύμα" στην αρχή υποστηρίζει ότι δεν ήθελε να πάει γιατί "δεν κάνει ιδιαίτερα", έτσι παρακάλεσε έναν συνάδελφο να τον αντικαταστήσει. Εκείνος όμως γνωρίζοντας καλά τη "φήμη" του σταρ, αρνήθηκε.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο μασέρ –που τελικά πήγε στο δωμάτιο του Τραβόλτα- ο ηθοποιός έδειξε από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις του, πηδώντας στο κρεβάτι του μασάζ, και ζητώντας να μην είναι σκεπασμένος με σεντόνι "γιατί έκανε ζέστη", ενώ στη συνέχεια ζήτησε "ιδιαίτερη δουλειά" στον ποπό του.

Αφού όλα αυτά έγιναν, ο Τραβόλτα λέγεται ότι γύρισε ανάσκελα και άρχισε να αυνανίζεται, ζητώντας από τον άντρα να τον αγγίξει στους μηρούς και στα γεννητικά του όργανα. Εκείνος, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, αρνήθηκε και έφυγε.

Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ένα σημείο από την κατάθεση του πρώτου μασέρ, ο οποίος δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του και υποστηρίζει ότι ο Τραβόλτα του εκμυστηρεύτηκε ότι πήρε την πρώτη του δουλειά το 1975 ακριβώς επειδή ικανοποιούσε σεξουαλικά όσους το ζητούσαν, ενώ χαρακτήρισε το Χόλιγουντ "κυριαρχούμενο από ομοφυλόφιλους Εβραίους που κάνουν τα πάντα για το σεξ".

Το σίγουρο είναι πως η ιστορία αυτή θα έχει συνέχεια και εμείς περιμένουμε να την παρακολουθήσουμε.

Στο μεταξύ, στο βίντεο που ακολουθεί, θυμηθείτε δύο από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στην καριέρα του Τζον Τραβόλτα που έχουν να κάνουν με χορό. Μία στο "Saturday Night Fever" (1977) και μια στο "Pulp Fiction" (1994) μαζί με την Ούμα Θέρμαν (Uma Thurman).

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα