Λαχταριστή πιπερόπιτα

24.08.2011

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο
  • 300 γραμμ. τυρί φέτα
  • 300 γραμμ. κεφαλοτύρι
  • 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 πρόβεια γιαουρτάκια
  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 αβγά
  • ρίγανη, πιπέρι

Ψήνουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε. Τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι, ρίγανη και πιπέρι. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 7 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο. Τοποθετούμε λίγη γέμιση και καλύπτουμε με 3 φύλλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (δηλαδή ανά 3 φύλλα γέμιση), προσέχοντας η γέμιση να απλώνεται ομοιόμορφα. Τέλος, καλύπτουμε με 6 φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 45'.

Από τον Αντώνη Δημητρούλη