Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 80 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο χωρίς το κόκαλο
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας μπράντι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 καφέ ελληνικό διπλό
- 1 κουτ. γλυκού καφέ ελληνικό
- ½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε έναν διπλό ελληνικό καφέ και τον σουρώνουμε με φίλτρο του γαλλικού ώστε να μην περάσει καθόλου κατακάθι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Aλατοπιπερώνουμε καλά το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με τον άψητο καφέ. Aλείφουμε το αρνάκι με τη μουστάρδα, και πασπαλίζουμε με το κάρδαμο και το δεντρολίβανο μέχρι να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Zεσταίνουμε τον καφέ μαζί με το μπράντι, τη ζάχαρη και την κρέμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Bάζουμε το κρέας σε μέτριο ταψί και το περιχύνουμε με το μείγμα του καφέ. Προσθέτουμε το νερό και το ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη, περιχύνοντας κατά διαστήματα το κρέας με τους χυμούς του ταψιού. Bγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Συνοδεύουμε με ρύζι.