ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΒΡΑΣΙΜΟ 10 λεπτά
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 3 μήνες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 φλιτζάνια νερό κρύο
- 2 φλιτζάνια ξίδι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
- 6 γαρίφαλα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Aναμειγνύουμε σε κατσαρολάκι τη μουστάρδα με το ξίδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και αδειάζουμε το μείγμα στα αποστειρωμένα βάζα, στα οποία έχουμε βάλει τα βρασμένα φασόλια. Aφήνουμε το τουρσί στο ψυγείο για 3 ημέρες τουλάχιστον πριν το καταναλώσουμε. Διατηρείται για 3 μήνες περίπου.