Τι έχουμε:
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά (κοχυλάκια)
- 5-6 κομμάτια από μπρόκολο
- 3-4 κουταλιές τυρί τριμμένο
- 2 κουταλιές κουκουνάρι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές βιτάμ
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα κοχυλάκια, για τόση ώρα, όση αναφέρεται στις οδηγίες συσκευασίας.
Παράλληλα, βάζουμε το μπρόκολο σε ένα μπολ με νερό και ξίδι, για να καθαρίσει από τους μικροοργανισμούς και κατόπιν το βάζουμε να βράσει για 15 λεπτά.
Μόλις τα κοχυλάκια βράσουν, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα βγάζουμε σε μια πιατέλα ή σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με το βιτάμ λιωμένο.
Κατόπιν σουρώνουμε το μπρόκολο και το προσθέτουμε στα κοχυλάκια μαζί με το κουκουνάρι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σαλάτας μας με το τυρί και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιογκάκια αντί για κοχυλάκια.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Χυμός από φράουλα-ακτινίδιο.